Published On: Ned, kol 1st, 2021

Dodik o Bakirovim izjavama: Žrtvovao bi mir za osvetu

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da predsjednik SDA Bakir Izetbegović ne propušta priliku da uznemiri narode u BiH, a posebno to čini na obilježavanjima ratnih godišnjica, poput današnje u Gacku.

“Kada s takve manifestacije čujete da će Bošnjaci da se osvete, onda nama u Republici Srpskoj ne pada ništa drugo na pamet nego da bi i Bakir, kao i otac mu, opet žrtvovao mir. Onaj je žrtvovao mir za BiH, a ovaj bi ga žrtvovao za osvetu”, istaknuo je Dodik, a prenosi Srna.

Predsjednik SNSD-a je rekao da je indikativno da “svi pozivi bošnjačkih i političkih i vjerskih autoriteta za mirom i praštanjem nekako završe s osvetom”.

“Tako da nikada nismo načisto jesu li željni mira ili osvete. Svojatanje NATO saveza, SAD i EU od strane Izetbegovića govori nam i na čije savezništvo on računa i čijim oružjem nas zastrašuje. Republika Srpska je posvećena miru, razvoju i unapređenju životnog standarda. Mi ne razmišljamo o osveti, niti bi da zveckamo oružjem, ni svojim ni tuđim”, poručio je Dodik.

Podsjetimo, Izetbegović je  izjavio:

“Ovih dana počinje neko drugo poluvrijeme. Neće ono biti vojno. Učinit ćemo sve da ono bude političko i da polako nadjačamo i da se na svoj način osvetimo. Naša osveta će biti da ćemo napraviti jedno uređeno društvo, jednu europsku zemlju u kojoj će biti civilizacijski odnosi”, kazao je Izetbegović.

Govoreći o negiranju genocida i pokušaje revidiranja povijesti, Izetbegović je kazao da će BiH braniti istina, ali i garanti Daytonskog mirovnog sporazuma poput SAD-a i Europske unije.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x