Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Dodik : Nema više razloga da ostanemo u BiH

Must Read

BANJALUKA – Nakon zakona o Srebrenici u Ujedinjenim narodima, Republika Srpska brzo će raditi na projiciranju mjera i akcija usmjerenih na njezinu neovisnost, jer više nema razloga za ostanak u BiH, izjavio je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske nakon sastanka vladajuće koalicije u Banja Luci.

“Elita bosanskih Muslimana postavila si je ozbiljan autogol otvaranjem pitanja ovog čina u UN-u. Srušio je cjelokupnu strukturu i aktivnosti međunarodnog sektora u BiH i više neće postojati. S druge strane, prisilio nas je na niz akcija i mjera. Genocid u Srebrenici nije se dogodio, a da jest, ta tema ne bi bila više puta nametnuta”, kazao je Dodik.

Postoje sudovi koji su te događaje kvalificirali kao genocid, ali to se odnosi na pojedince, a ne na nacije i države, kazao je Dodik.

“Početna kvalifikacija da je genocid čin u kojem jedna skupina pokušava biološki eliminirati drugu skupinu nije istinita. Muškarci i žene bili su razdvojeni i poslani na druga mjesta, a VRS se bavila Vojskom Alije Izetbegovića i naravno nitko ne isključuje da je bilo zločina. Za te zločine i krivi i nevini smatrani su odgovornima pred međunarodnim sudovima i pred sudom BiH, samo za zločine nad Srbima nitko nije odgovarao, čak ni Naser Orić, on je zaštićena biljka”, kazao je Dodik.

Prema najnovijoj presudi Haaškog tribunala, u razdoblju 1992-1995 na području Srebrenice nalazi se 4.100 Muslimana, ali se ne spominje između 2.000 i 3.000 Srba koji su tamo poginuli, istaknuo je Dodik.

“Genocid nije imao ni pretpostavku da će se to dogoditi, to je izmišljotina koja će nas razdvojiti. Pokušavaju nas prisiliti da ostanemo unatoč činjenici da nas blate, da nam stalno nameću kvalifikacije koje ne postoje. Ponosan sam na našu odlučnost da provedemo mjere. Republika Srpska je stabilna i sigurna i neće biti ugrožena”, kazao je predsjednik RS.

- Advertisement -

84 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

84 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Predsjednica Gruzije uložila veto na zakon o ‘stranim agentima’

Predsjednica Gruzije, Salome Zurabišvili (Zourabichvili) je u subotu 18. maja uložila veto na zakon o "stranim agentima" kojim se...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -