Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Dodik: Ne postoji koalicija na državnom nivou

Must Read

Dodik je rekao da je to odgovor “na ujudurmu i nezakonito postupanje u vezi prijedloga rezolucije o Srebrenici o kojoj bi Generalna skupština UN-a trebalo da raspravlja”, prenosi Avaz.

Nema razloga da bude usvojena

On je kazao da “ne postoji nijedan razlog da ova rezolucija bude usvojena u UN, jer je, kako kaže, riječ o igri Britanaca i Bošnjaka i pokušaju satanizacije RS i srpskog naroda.”

– U izvještaju Komisije jasno stoji tvrdnja da nije bilo genocida u Srebrenici i da je utvrđeno da je tamo sa stanovišta Bošnjaka u čitavom periodu rata stradala 3.741 osoba, a da je više od 2.500 Srba. Imajući u vidu da za genocid mora da postoji namjera jednog naroda da biološki i fizički eliminira drugi narod, a to nije dokazano ni u jednoj presudi i nije moguće dokazati suđenjem pojedincima, ozbiljna je podvala kada oni govore da imaju presude za pojedince koje se pretvaraju u opću krivnju za Srbe – naveo je Dodik na konferenciji za novinare nakon sastanka stranaka vladajuće koalicije na nivou RS.

Nije uvjet, nego ponuda

On je kazao da njihovi rokovi usvojeni na Narodnoj skupštini RS postavljeni partnerima na državnom nivou nisu uvjeti, nego ponuda.

– Pozivamo na razum, ali želim da budu nerazumni i prepuste nam mogućnost da usvojimo republički izborni zakon. To nije nikakav antiustavni pothvat. U članu 1B piše da SIP provodi izbore za Predsjedništvo i Zastupnički dom i ništa više. To što su oni uzurpirali ranije pravo da provode izbore ne znači da nisu u pravu – dodao je Dodik.

– Ne postoji državna koalicija. Nikakva koalicija na nivou BiH ne postoji. Ne postoji koalicija, niti je BiH država u smislu u kojem to žele da kaže. Na unutarnjem planu RS je država više nego BiH – zaključio je

- Advertisement -

16 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -