DODIK: Konaković provodi politički obračun sa Srpskom, ide po svijetu i kleveće

Elmedin Konaković pokušava predstaviti Republiku Srpsku kao problem što govori da je napustio politiku zajedničkog djelovanja i da krši političke konsenzuse oko nekih stvari, izjavio je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

– Konaković sprovodi politički obračun sa Srpskom – rekao je Dodik.

Dodik je, kako prenosi RTRS, napomenuo da “kada idete na međunarodnu scenu, morate predstavljati dogovorene političke stavove i okvire, a ne da to radite osobno ili u ime svoje stranke, što Konaković masovno radi”.

– Konaković već nije naš zajednički ministar vanjskih poslova s ovim što radi po svijetu i kako kleveće, omalovaža i prigovara, a onda dođe ovdje i predstavlja se potpuno drugačije. To je neprihvatljivo – naglasio je Dodik.

Dodik je rekao da bi bilo “interesantno vidjeti gdje je Konaković bio i boravio i o čijem je trošku bio u Americi više od 20 dana”.

– Ni Tito sebi nije dozvoljavao da ode 20 dana u Ameriku i da se šepuri po svijetu, a ostavi ovdje neriješene problem kao što je to uradio Konaković – rekao je Dodik.

Dodik je poručio da Konaković u svijetu priča negativno o Srpskoj.

– Kad ga ovako slušate, on je pun nekih zagovaranja za razgovore, uvažavanja i tako dalje, ali kad ostane sam njegova retorika se nimalo ne razlikuje od one koju smo mogli čuti od Bisere Turković. Nama je to apsolutno jasno. Međutim, ja njemu moram poručiti da smo mi kroz ovaj aranžman ostvarili one ciljeve koje smo htjeli ostvariti – naveo je Dodik. /HMS/