Published On: Pet, stu 8th, 2019

Dodik: Komšićev poziv francuskom ambasadoru – zabijanje glave u pijeska

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, izjavio je da je poziv Željka Komšića upućen veleposlaniku Francuske u BiH Guillaumeau Roussonu na hitan razgovor, zbog izjave francuskog predsjednika Emmanuela Macrona ‘da je “BiH tempirana bomba”, zabijanje glave u pijesak i bježanje od problema, koje političko Sarajevo uporno radi 25 godina.

“Umjesto da se na najodgovornijim mjestima u BiH prodiskutira o problemu povratnika s ratišta po Bliskom istoku i stvarne prijetnje od terorizma u BiH, ovdje se napada svatko tko o tome ne želi i neće ćuti, a sada je na red došao i predsjednik Francuske Emmanuel Macron”, naglasio je Dodik.

Na pitanje da prokomentira Komšićev poziv upućen Roussonu, član Predsjedništva BiH rekao je da stavovi koje Komšić javno iznosi ili koje će tim povodom priopćiti francuskom veleposlaniku nisu stavovi BiH, ”jer o njima ne postoji suglasnost unutar Predsjedništva BiH”.

Iz kabineta predsjedatelja Predsjedništva BiH priopćeno je da će Komšić danas pozvati na razgovor veleposlanika Francuske u BiH zbog izjave francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da je BiH tempirana bomba zbog povratka ratnika terorističke organizacije Islamska država.

Najavljeno je da će Komšić od veleposlanika tražiti da razjasni stavove koje je predsjednik Francuske iznio u listu Economist.

Macron je naveo da je BiH tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku i suočava se s problemom povratka džihadista, te istaknuo da se moraju reformirati procedure za članstvo u EU, “jer one više ne služe svrsi, nisu strateške, niti političke, već previše birokratske i nepovratne”.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare