Utorak, 21 svibnja, 2024

Dodik: Halilović je marginalac, minorni i mizerni političar, zapovjednik armade zločinaca

Must Read

Milorad Dodik, predsjednik RS, je ocijenio da su izjave Safeta Halilovića, ratnog zapovjednika Armije RBiH, koji je rekao da će s Dodikom završiti po kratkom postupku, “prijetnje marginalca, minornog i mizernog političara”, koji, kako je rekao, želi na taj način dobiti na značaju.

Dodik je kazao da je Halilović dokazani protivnik Srba, zapovjednik armade koja je ratovala protiv Srba, armade zločinaca koji su pravili logore po Sarajevu, koji su, kako je rekao, ovdje doveli mudžahedine koji sada imaju prešutnu podršku radikalnog islama. 

“Srbi neće živjeti u zajednici gdje će dominirati radikalni islam ili politički islam koji zagovara Halilović, već će braniti i obrani svoje legitimne pozicije i pravo na svoj politički život”, poručio je Dodik, gostujući na BN televiziji.

“Izjava Halilovića izravna je fizička prijetnja i prijetnja ratom koja se vrlo ozbiljno mora uzeti u obzir”, smatra Slavko Jovičić, zastupnik SNSD-a, u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, naglašavajući da ono što je rekao Halilović misli sve i jedan Bošnjak i da tu nema razlike.

“Bošnjački političari nikada neće odustati od ideje stvaranja islamske države po mjeri samo jednog naroda”, rekao je Jovičić.

On ističe da takve izjave, kao što su Halilovićeve, upravo najviše ruše BiH, te da se Sarajevo više nikada neće pitati što treba i kako treba raditi Banja Luka i RS.

Halilović je gostujući na jednoj TV stanici u FBiH rekao da Dodik treba “prestati provocirati i ponižavati”, jer za takve “provokacije ima odgovor”.

“Ako nas bude naljutio (Dodik) mi ćemo s njim završiti po kratkom postupku”, rekao je Halilović i dodao da Dodik pokušava incidentima popraviti svoju popularnost, da voli da priča o otcjepljenju, a da je to nemoguća misija.

Branislav Dukić, predsjednik Saveza logoraša RS, kaže da izgleda da Halilović ponovo želi okrvaviti ruke prizivajući rat ne samo u BiH nego i na čitavom Balkanu.

“Zbog takvih izjava nema BiH, nema pomirenja i nema suživota”, kazao je Dukić.

Halilović je bio optužen za ratni zločin i to za zločin nad 33 hrvatska civila u Grabovici kod Mostara, a Haški tribunal ga je oslobodio optužbe 2007. godine.( Srna)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -