Nedjelja, 14 travnja, 2024

Dodik: Federacija BiH je sistemska greška, zamišljena da postane vojni savez protiv Srba i Srpske

Must Read

Milorad DodikDodik je sinoć u Trebinju rekao da je Federacija BiH svojim nefunkcionisanjem uspjela da zarobi cijelu BiH što pokazuje njena nespremnost da preživi, a pogotovo da obezbijedi svoj evropski put, što najviše košta Srpsku.

Srpska ima institucionalni i svaki drugi kapacitet da prilagodi svoje zakonodavstvo evropskom i spremna je da ubrzano ide ka Evropi, kaže Dodik, ali naglašava da to nije dovoljno jer je EU opredijeljena da prati cijelu BiH.

“Pokazuje se da je to jedna pogrešna odluka koju će Evropa morati da dovede u pitanje ili da je posmatra na savim drugi način. Nije pravedno prema RS, koja može da ispuni sve tražene reforme u njenom okviru, da bude kažnjena na tom evropskom putu”, istakao je Dodik.

 

Predsjednik Srpske je poručio da bi oni, koji su sposobniji i spremniji, trebalo da budu brže primani i nagrađivani, a ne da čekaju one koji to nisu kao što je FBiH.

Dodik je ponovio da je FBiH u permanenetnoj krizi i ne pokazuje sposobnost da preživi, već prouzrokuje sistemske probleme u cijeloj BiH.

“Ranije su se problemi nastojali riješiti tako što se ta kriza iz FBiH generalizovala i prenosila na nivo BiH tražeći promjene nekih ustavnih aranžmana”, istakao je Dodik koji je u Trebinju prisustvovao proslavi krsne slave grada – Preobraženje Gospodnje.

(DEPO/BLIN/em)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

ISPRAVAN PRILOG NA HBTV ALI BLAG: Ako je OHR jamac Federacije, zašto joj je više puta mijenjao Ustav?

Već smo pisali na ovu temu kojom se jučer bavila HBTV. Austrijski nacisti, 2001 godine preuzimaju upravo nad BH. Ameri...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -