Published On: Pon, ruj 13th, 2021

DODIK: Džaferovićevo i Komšićevo priopćenje izazivaju podsmjeh u regiji

Bošnjaci u BiH su opredijeljeni za procesuiranje zločina samo nad Bošnjacima, a svaki drugi proces bilo u BiH ili izvan nje, posebno nad Bošnjacima kao izvršiteljima vide kao udar na BiH i progon njenih državljana, izjavio je Srni srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je rekao da to pokazuje i zajednički stav Željka Komšića i Šefika Džaferovića povodom uhićenja Edina Vranja od policijskih organa Srbije.

“Njihova reakcija pokazuje da neće birati sredstva da zaštite zločin nad Srbima, da sačuvaju medijsku istinu o ratu u BiH, a Edin Vranj je samo izgovor i povod za pokroviteljski stav prema tim zločinima”, kazao je Dodik upitan da komentira zajedničko priopćenje Komšića i Džaferovića da uhićenje Vranja predstavlja novi u nizu sračunatih progona nad građanima BiH koje vrše vlasti u Srbiji.

Dodik je naglasio da je Republika Srbija suverena država s neovisnim pravosuđem, a da reakcije poput ovih Komšićevih i Džaferovićevih samo izlažu BiH javnom podsmijehu u regiji i otkrivaju suštinu “pravde” o kojoj govore dva bošnjačka člana Predsjedništva.

“Njihova je pravda da su Srbi, Republika Srpska i Srbija krivci, a Bošnjaci žrtve u ratu i miru. Kada jednom napuste politiku žrtve i shvate da je tzv. Armija BiH počinila užasne zločine nad Srbima i Hrvatima u BiH, možda još bude netko tko će biti spreman na dijalog s Bošnjacima”, naglasio je Dodik.

Nekadašnji načelnik Sektora kriminalističke policije u Federalnoj upravi policije Edin Vranj uhićen je jučer na graničnom prelazu Uvac u Srbiji zbog sumnje da je kao isljednik u logoru u Goraždu sudjelovao u maltretiranju i prebijanju ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti koji su bili pripadnici Vojske Republike Srpske.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da će prisustvovati obilježavanju godišnjice Summita nesvrstanih u Beogradu.

On je rekao da nije točno pisanje pojedinih medija da je BiH otkazala učešće na ovom skupu, jer bi za takav stav trebalo i njegovo izjašnjavanje.

“Poziv za učešće su pojedinačno dobila sva tri člana Predsjedništva. A ja kažem da sam već potvrdio i da ću ići u Beograd, na poziv Republike Srbije, i prisustvovati Konferenciji nesvrstanih”, poručio je Dodik./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x