DOBROKOMŠIJSKI ODNOSI U SRBA: Banjolučanin prodaje stan isključivo vehabijama kako bi se osvetio susjedima

Nesvakidašnji oglas za prodaju stana, motiviran očigledno lošim komšijskim odnosima, uznemirio je stanare u ulici Banović Strahinje u banjalučkom naselju Obilićevo, jer je njegov vlasnik namjerio prodaju isključivo vehabijama i sljedbenicima Islamske države

– Prodajem stan u naselju Obilićevo, ulica Banović Strahinje, uz stadion FK Naprijed. Stan isključivo prodajem radikalnim islamistima, vehabijama, koji na bilo koji način mogu da potvrde da su jedni od njih. Mogu i dokazi da su se borili u Siriji ili Iraku na strani Islamske države. Diskrecija je sa moje strane zagarantirana, tako da u dokaze treće lice neće imati uvid. Uvjet pri kupovini stana je taj da novi vlasnik, koji će živjeti u stanu, mora biti tamnijeg tena, posjeduje dužu bradu i kratke hlače i redovno posjećuje džamiju – stoji u juče objavljenom oglasu, a prenosi Glas Srpske.

Nepoznati prodavač, koji nije ostavio nikakav kontakt i kojem je moguće poslati upit samo putem platforme portala olx.ba, objasnio je da ga je na taj potez nagnao odnos komšija prema njemu.

– Jedina stvar koju moram napomenuti je da su komšije iz istog ulaza g**na. Upravo iz tog razloga prodajem stan. Najverovatnije će novog stanara početi mrziti već od prvog dana, kao što su i mene iako im ništa nisam skrivio jer im jednostavno smeta kada dođe netko novi. U tom stanu živim duži niz godina. Misle da je čitav ulaz njihov, pa imaju namjeru zavoditi neki red. Naravno, sve su to osobe starije od 45 godina koje su sa planina sišle u Banjaluku i ponašaju se kao da su u svom selu. Eto, drage vehabije, jesam pravoslavac i patriota, ali njima treba uvesti reda. Zaslužili su za sve ove godine maltretiranja i ponižavanja – objasio je prodavač u podužem obrazloženju uz oglas o prodaji stana.

Je li samo riječ i trenutnom revoltu, neslanoj šali ili ozbiljnoj namjeri, ali stanarima u ulici u kojoj se nalazi stan jučer nije bilo do šale. Malo koji stanovnik ulice Banović Strahija se nasmijao kada su upitani za oglas.

Naprotiv, mnogi su prokomentirali da je sve moguće, jer u naselju ima komšija raznih profila.

– U ovom naselju nema čega nema, zbog čega se ni do sada nisam osjećala preterano sigurno. Ne bi me iznenadilo da je netko od mojih komšija već član vehabijskog pokreta. Mnogo puta sam pročitala da se baš vehabije zanimaju za kupovinu nekretnina u Banjaluci i zato ovaj oglas ne mogu shvatiti bezazleno – rekla je Ružica P, stanar ulice.

U policiji su kazali da će danas pokrenuti provjere oglasa koji je uznemirio Banjalučane i na osnovu dobijenih informacija preduzeti mjere, piše blic.rs

 

more recommended stories