Published On: Pet, lip 18th, 2021

DOBAR START Hrvatska premašila 200.000 turista u jednom danu

U Hrvatskoj trenutno boravi 213 tisuća turista, od čega 183 tisuće stranih, a 30 tisuća domaćih, podaci su iz sustava eVisitor o kojima je izvijestilo Ministarstvo turizma i sporta Hrvatske, istaknuvši da je premašena brojka od 200 tisuća turista u jednom danu.

Najviše je turista iz Njemačke

Najveći broj noćenja ostvarili su turisti iz Njemačke, više od 50 tisuća, a s više od 30 tisuća slijede domaći turisti. Turisti iz Slovenije ostvarili su gotovo 27 tisuća noćenja, iz Austrije 26 tisuća, Poljske 17 tisuća, a iz Češke više od 16 tisuća. Najviše noćenja ostvareno je u Istri (više od 70 tisuća), zatim u Primorsko-goranskoj (43 tisuće) te Splitsko-dalmatinskoj županiji (više od 34 tisuće), podaci su eVisitora.

“Ovo je potvrda da turisti Hrvatsku gledaju kao sigurnu destinaciju za boravak i odmor. Napravili smo sve preduvjete za to, a poštivanje epidemioloških mjera i dalje je ključno kako bi se zadržala ova povoljna epidemiološka situacija te kako bismo ostvarili uspješnu sezonu”, izjavila je ministrica turizma i sporta Nikoline Brnjac.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>