Djevojka pronađena vezana, polugola i u polusvjesnom stanju u Vrapčićima smještena na Odjel psihijatrije

”Ženska osoba koja je jučer pronađena u napuštenom objektu u Vrapčićima smještena je na Odjel za psihijatriju” rečeno je za Bljesak.info iz Kantonalne bolnice ”Dr. Safet Mujić” u četvrtak 4. studenog 2021.

Podsjećamo, u srijedu 3. studenog PU Mostar je prijavljeno kako je je u jednom od objekata kod šljunkare u Vrapčićima pronađena ženska osoba.  Iz MUP-a HNŽ-a su ranije kazali da je djevojka bila, vezana, polugola i u u polusvjesnom stanju.

U četvrtak ujutro nam je pak iz MUP-a rečeno da još uvijek nema informacija o ovom slučaju.

Inače, posljednjih dana u Mostaru je bilo aktualno nekoliko slučajeva nestanaka djevojaka, što je prijavljeno policiji i o čemu je javnost bila upoznata.

Ipak, ovakav slučaj Mostar u skorijoj povijesti ne pamti.

Podsjećamo 2007. godine u ruševnoj kući u Mostaru je pronađena izgladnjela i ispaćena  djevojka, svezana na krevetu.

”Izbezumljen čovjek upao je u naše prostorije vapeći za pomoć i ponavljajući kako puna dva mjeseca svezanu djevojku drže u stanu. Radilo se o poslovnom čovjeku iz Beča. Tražio je eskort damu i jedan od domaćih taksista poslao ga je na određenu adresu. Starija ženska osoba za “usluge” njezine djevojke tražila je 50 eura. Uz pomoć policije ušli smo u ruševnu kuću i o svemu što smo tamo zatekli malo je reći da je ‘kuća strave i užasa’ ”, rečeno je tada iz Udruženja La Strada, koja se bavi zaštitom djevojaka žrtvama traffickinga za Večernji.