Emir Hadžihafizbegović i Dino Rada desetljećima su veliki prijatelji, a o detaljima svog odnosa rijetko javno pričaju. U Sarajevu je proteklog tjedna promovirao svoj novi film “Žaba”, a našem novinaru glumac i redatelj otkrio je da je Dino spasio njegovog šestomjesečnog sina, koji je u vrijeme rata u Bosni i Hercegovini bio bolestan. “To je […]

" />
Published On: Uto, kol 22nd, 2017

Dino Rađa u ratu spasio život sinu Emira Hadžihafizbegovića

Emir Hadžihafizbegović i Dino Rada desetljećima su veliki prijatelji, a o detaljima svog odnosa rijetko javno pričaju. U Sarajevu je proteklog tjedna promovirao svoj novi film “Žaba”, a našem novinaru glumac i redatelj otkrio je da je Dino spasio njegovog šestomjesečnog sina, koji je u vrijeme rata u Bosni i Hercegovini bio bolestan.

“To je čovjek koji je napravio najveću, on ne da da ja govorim da je to usluga, ali najveću stvar za moju obitelj u vrijeme kada je krenula ta tiranija paraoružanih snaga JNA na BiH. Moj sin je tada imao šest mjeseci i bio je bolestan, morao sam dijete negdje izmjestiti. Dino je tada igrao za Messaggero, sreli smo se u Zagrebu. Kad sam mu ispričao da se priprema frka kod nas, to je bilo u veljači 1992., rekao je: ‘Ti ćeš fino ženu i dijete poslati u Split. Mi dolje imamo stan, bolesno dijete ne smije ostati u BiH'”, ispričao je Hadžihafizbegović za Index.hr

Dodao je da su međusobno jedan za drugog tu u svim situacijama koje im se događaju te da cijelu Dininu obitelj, kao i obitelj njegove supruge Viktorije, vidi kao svoju obitelj.

Otkrio je i da je Dino velika šaljivčina te da mu je jednom dobro smjestio.

“Isfolirao me dječjim glasom prije dvije-tri godine da je dječak koji bi me želio upoznati. Ja sam bio u hotelu u Zagrebu, rekao sam mu da dođe u sobu s tatom. On se maskirao i spustio se na koljena. Pokucao mi je na vrata s nekim naočalama i kapom, ja sam vidio ispred sebe pojavu od 80 centimetara. Dobrih deset-15 sekundi mislio sam da je to neko dijete”, ispričao je.

Dnevnik.ba