Dino Merlin: Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu htjeli ni da čuju za nju

Dino Merlin je jedan od najpoznatijih bh. i regionalnih glazbenika. Njegove pjesme su osvojile srca brojnih generacija. “Sve je laž”, “Deset mlađa”, “Eh da je tuga snijeg” samo su neke od hitova uz koje su mnogi plakali.

Pozadina tih tekstova krije duboku istinu o njegovoj ljubavi sa suprogom Amelom.

Naime, pjevač je na početku svoje karijere živio teško, te nije imao sredstva da sebi i svojima priušti sve što danas može.

 

Jednom prilikom Merlin je za medije otvorio srce, te ispričao bolnu i prekrasnu ljubavnu priču koja je rastužila mnoge fanove, prenosi Azra.

Zbog izuzetno lošeg materijalnog stanja, ljubav Dina Merlina i Amele mogla je da se završi i prije nego što je počela.

Amela, koja je dolazila iz imućne porodice, studentica arhitekture, po mišljenju njenih roditelja nije trebla zabavljati s materijalno nestabilnim momkom. Ipak, kako to obično biva sudbina je imala drugačije planove.

Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno vjenčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam gledao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću – rekao je Merlin, prenosi Azra.

Amelini roditelji, iako u početku vidno potreseni činjenicom da im je pjevač ‘oteo’ ćerku, vremenom su smekšali te se pomirli sa činjenicom da ljubav ipak pobjeđuje sve.

Kad smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah osjetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za obitelj i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu htjeli ni da čuju za nju – prisjeća se Merlin tih vremena, piše Azra.