Published On: Pet, lis 1st, 2021

Hoće li se Sebija Izetbegović izviniti porodici Smajlović: Evo, Sabina Sarajlija sada ima dokaze

Podsjetimo, trinaestogodišnji dječak Benjamin Semanić, koji boluje od cistične fibroze, jučer je zbog tuberkuloze hitno prevezen iz Cazina u Sarajevo, ali ga na Pedijatrijskoj klinici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nisu primili zbog nedostatka slobodnih kreveta.

Na kraju je uslijed pritiska javnosti promjenjena odluka i Benjamin je uspješno hospitaliziran.

Ovi događaji potresli su i Aminu Smajlović, čija je obitelj prolazila kroz sličnu situaciju, kada su njenu djevojčicu Nadin ljekari s KCUS-a odbili su liječiti, te na taj način doveli u pitanje njen život.

“Od početka sam govorila kada se to nama dogodilo, da u Kliničkom centru postoji jedna bahatost, to sam ponavljala dvije godine, ali aposlutno nisam imala podrške od ostalih roditelja. To će nam se tako događati sve dok budemo trpili takve stvari, jer nedopustivo je da jedno dijete koje ima cističnu fibrozu jetre, koje ima tuberkulozu, rezultate PCR testova čeka u sanitetskom vozilu. Bitno je na kraju da je Benjamin smješten i nadam se da će sada dobiti odgovarajuće liječenje i terapiju”, kazala je Amina Smajlović, nakon čega se osvrnula na presudu  Općinskog suda u Sarajevu, po kojoj KCUS porodici Smajlović mora platiti 35.000 KM odštete.

“Ova preusda mi je malo vratila volju za životom, mene materijalne stvari ne interesuju, najbitnije mi je na nam se izvine. Ako to ne urade, javljat ćemo se opet ombudsmenima za ljudska prava, jer ti ljudi moraju poštovati odluku suda. Evo, Sabina Sarajlija ima dokaze, evo neka joj ne bude više istraga otvorene, očekujem da podigne optužnicu, pa da vidimo ko je kriv, a ko je upravu”, govori Smajlović za naš portal.

Na pitanje da li nakon ovakve odluke Općinkog suda, ima nešto da poruči direktorici KCUS-a, prof. dr. Sebiji Izetbegović, Smajlović je kazala da ona sa dr. Izetbegović komunicira samo preko suda.

“Nemam ja šta njoj poručiti, nikad joj javno nisam ništa poručivala, imamo zakon i sudove. Vratila sam se na posao na očnoj klinici, na kojoj sam pdmah po povratak treći dan, doživjela neugodnosti. Tako to valjda biva kada se vratite na mjesto zločina. Za nekoga ko vam javno kaže da ne želi liječiti dijete od ‘takvih roditelja’ i pri tome pita ostale ljekčnike, koje natjera da se potpišu i klimaju glavom, mislim da je suvišno bilo šta reći, bar s moje strane”, kazala je za kraj razgovora Amina Smajlović.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

Prva dama BiH gospodja Sebija.

Danilo V
Danilo V
Odgovori   Anonimac
2 mjeseci prije

Vuk i mlada vučica..vise hijena..ali mlada..
63 vs 32.. Zagreb..1992/93.
Zapisava ko od sale celu BiH
.

Anonimac
Anonimac
Odgovori   Danilo V
2 mjeseci prije

Ljubomoran si što nijedan vas političar nema ovako sexi hanumu kao nas El Bake što ima.

Niđe veze
Niđe veze
2 mjeseci prije

Hoće. Reći će: “Izvinite što vam nisam htjela liječiti dijete!”. A roditelji će reći: “Ma nema problema, Sebija! I drugi put!”