Published On: Pon, pro 26th, 2016

DF O ANALIZI LESSA: Ispitati naručitelje terorističkog članka

Nakon nedavno objavljenog teksta o analizi Timothyja Lessa o podjeli Balkana, pristigle su mnoge reakcije s raznih strana.

Oglasila se i vladajuća Demokratska fronta, a njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti:
” Nedavno objavljeni tekst o nužnosti promjena granica na Balkanu djeljenjem postojećih država i preseljenjem manjinskih naroda predstavlja akt” kvazianalitičarskog terorizma “naspram građana svih spomenutih država Balkana. O tezama da je multietničnost problem i da su anticivilizacijki koncepti koje izvjesni i nepoznati g. Less sugerira nužni ne vrijedi trošiti riječi. Te teze su narodi Balkana imali priliku čuti i prije 30 godina.
Rezultatima pokušaja za njihovim ostvarenjem bavi se Međunarodni sud za ratne zločine u Haagu već 20 godina.
Međutim problematično je kad takav članak dobije svoje mjesto u cjenjenom časopisu poput Foreign Affairs i nezasluženu medijsku pažnju u BiH.
Obzirom da navedeni članak služi za širenje straha i panike među građanima regije očekujemo od obavještajnih agencija i nadležnih organa država regije, UK i SAD-a da istraže financijske tokove tvrtke Nova Europa i naručitelje ovog terorističkog članka “.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>