Published On: Pon, ruj 11th, 2017
#3rd | By Desk

Devet stopostotnih ratnih invalida dobila nova invalidska kolica

Ministarstvo za pitanja branitelja Hercegovačko-neretvanske županije uručilo je u ponedjeljak invalidska kolica s antidekubitalnim jastukom devetorici stopostotnih ratnih invalida.

Županijski ministar branitelja Oliver Soldo istaknuo je kako su kolica izrađena prema specifičnim potrebama i tjelesnim oštećenjima korisnika.

”S ovih devet invalidskih kolica, i dvanaest što smo dodijelili prošle godine, završili smo ciklus dodjele invalidskih kolica braniteljima Hercegovačko-hercegovačke županije za četiri godine”, kazao je Soldo.

Dodao je kako je time okončana javna nabava kolica, ukupne vrijednost 43.000 maraka.

Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg izjavio je kako je ovo znak poštovanja prema onima koji su najviše stradali u ratu te kako nema razloga da Vlada i resorno ministarstvo ne ispune svoje obveze i prava koji proistječu iz Zakona o dopunskim pravima branitelja.

”Redovno financiramo sve obveze koje proistječu iz prava, kao što su pomoć za liječenje, pomoć pri stambenom zbrinjavanju, te pomoć udrugama i zadrugama”, ustvrdio je Herceg.

Istaknuo je kako je ove godine Vlada povećala obim prava te izdvojila 200.000 maraka za potporu pri zapošljavanju djece branitelja.

Nakon primopredaje kolica, invalidi i predstavnici županijske Vlade održali su radni ručak na kojem su razgovarali o potrebama i problemima s kojima se susreću borci i branitelji HNŽ-a.

(Fena)