Published On: Čet, velj 4th, 2021

Detalji uhićenja narkobande u Metkoviću. Pao bračni par, odao ih treći član

Poznati su detalji razotkrivanja narkobande iz Metkovića koja je uhićena u srijedu. Podsjetimo, uhićeno je troje hrvatskih državljana – muškarci u dobi od 59 i 44 godine te žena od 55 godina. Interventna policija upala im je u kuće, stanove, skladišta, vozila…

Kako doznaje Dalmacija Danas, 59-godišnjak i 55-godišnjakinja su Mato i Sanja J., bračni par. Njih je policiji otkrio treći član bande, dotični 44-godišnjak. Dokazi protiv njega bili su prilično jaki pa je tijekom ispitivanja istražiteljima priznao velik dio cijele priče.

Banda, u kojoj je bio i jedan 50-godišnji Talijan, je od ožujka prošle godine organizirala preprodaju 146 kilograma kokaina vrijednog preko sto milijuna kuna. Od toga su uspjeli zaraditi 32 milijuna.

Talijana su uhitili s 25 kila kokaina. Tako je sve krenulo
Sve je krenulo uhićenjem Talijana Andree M. u lipnju prošle godine na području Ploča. U njegovom Mercedesu talijanskih registracija pronađeno je gotovo 25 kilograma kokaina vrhunske čistoće od gotovo 77 posto.

Talijan je četvrti član bande, a nije isključeno da je bilo još članova.

Nakon njegovog uhićenja krenule su tajne mjere nadzora. Policija je pratila bandu i njihove dogovore oko prodaje kokaina različitim kupcima na području Metkovića i Opuzena.

Upravo je 44-godišnjak bio zadužen za predaju droge, po uputama bračnog para. Kokain je stizao do Metkovića u brodskim kontejnerima iz Luke Ploče gdje ga je 44-godišnjak spremao do dolaska kupaca.

Talijan je ukupno kupio više od 40 kila droge
Jedan od njih bio je uhićeni Talijan koji je, prema istražiteljima, najmanje dva puta kupio kokain, ukupno preko 40 kilograma, kako bi ga dalje prodavao po Italiji.

Tijekom pretrage vile u Metkoviću koju su koristili supružnici Mato i Sanja J. nije pronađen nikakav inkriminirajući materijal. No iz USKOK-a smatraju kako imaju dovoljno dokaza u snimkama i priznanju 44-godišnjaka, pa je sudac odredio istražni zatvor bračnom paru. Za to je vrijeme 44-godišnjak pušten na slobodu te mu je izrečena samo mjera opreza – mora se svaki tjedan javiti policiji u Metkoviću.