Nedjelja, 26 svibnja, 2024

DA ŽIVIMO U JUGI BUDUĆI UREDNIK DNEVNIKA3 NA HRT BIO BI PROTIV HRT-a? "Čemu hrvatski kanal u BIH kad može kanal za crtane filmove?"

Must Read
Dnevnik3 nacionalne tv u Pereca, dobit će uskoro novog urednika. Nacionalna TV kuća trebala bi , kao nekakav minimum, upošljavati ljude koji imaju minimum opće kulture. Denis Latin je nema budući da ne pozna niti minimum europske prakse i stanja javnih medija u višenacionalnim europskim državama. Iste one Europe kojoj se Denis sve ove godine tako nekritički divi. Sljedeći status koji je objavio na FB to dokazuje:  ‘Svugdje u svijetu osnivaju se specijalizirani javni kanali. za vijesti, sport, filmove, serije, znanost, kulturu, crtane filmove, hobije…. jedino u bih televizije se dijele na hrvatsku, bošnjačku i srpsku… koji primitivizam!’ . 
Denis Latin, tipičan je primjerak perecijskog postkolonijalnog propagandiste . Da se radi o pravu na TV kanala na albanskom usred Srbije, baskijskom u Južnoj Francuskoj ili palestinskom usred Izraela, Denis Latin, to bi bez razmišljenja podržao, budući da on jest dio zagrebačkog kvazilijevog mainstreama kojem je Palestina fensiluk a Hrvati u BIH kaka fuj bosanska priča.
Da je pak ostao vjeran načelima slobode, i slobodarske ideje kojoj je nekada pripadao Latin bi danas bio gorljivi zastupnik hrvatskog pitanja u BIH.
No od njega je to teško očekivati.
Dovoljno je se samo sjetiti se kada je u Latinici prikazao ženu s leđa, iskrivljenog glasa (sve radi navodne zaštite identiteta) koju je tobože silovao Vice Vukojević.
Kasnije se utvrdilo na sudu da žena ne postoji i da je sve bila montaža a cijela stvar je završnicu dobila ili tek dobija na sudu. Da ne govorimo o prilozima vezanim za bolnicu u Mostaru i uopće rasističke priloge o Hercegovcima.
Denis Latin oličenje je mržnje i medijskog fašizma. On je kao takav zaštićena ugrožena vrsta na HRT, dok Karolinu Vidović Krišto suspendiraju zbog tobože “neprofesionalnog priloga” u kojem nije predstavila “drugu stranu.
Latin drugu stranu nije predstavio nikad u životu, osim što bi joj se ponekad narugao kada bi npr. “u obranu interesa i ugleda Hercegovaca” doveo u emisiji Rojsa, Marinka Brkića ili Vinka Vukojevića Čerčila gostioničara iz Graba pored Ljubuškog.

 
 Vezani link: 
Lista javnih TV emitera u višenacionalnim državama Europe

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -