Utorak, 28 svibnja, 2024

Đeneral smjenio Desnicu Radivojevića. Tihić došao na sjednicu tzv. Federalne vlade

Must Read

Dramatično je danas u Sarajevu. SDP-ovi ministri u tzv Vladi F BiH zatražili su da se na dnevni red današnje sjednice uvrsti i zahtjev za razrješenje upravnih i nadzornih odbora javnih poduzeća koja su u vlasništvu Federacije. SDA, HSP i NSRzB zatražili su stanku radi usuglašavanja. Pravi razlog prekida sjednice je, ustvari, to što je SDA-ov ministar Desnica Radivojević neizravno podržao prijedlog SDP-ovih ministara, a tijekom pauze je viđen u društvu Predraga Kurteša i Rusmira Mesihovića, javlja FTV. Uz Radivojevićevu podršku i glasove 8 SDP-ovič članova Vlada bi nadpolovičnom većinom mogla donijeti odluku

Navodno je Radivojević, tijekom stanke, podnio ostavku, a Budimir ga je potom razriješio dužnosti.

Za to vrijeme, konsultacije i u SDP-u. Predsjednik te stranke Zlatko Lagumdžija nakratko je, kako javlja FTV,  svratio u stranačke prostorije, ali nije želio govoriti o posljednjim zbivanjima u Vladi.

U međuvremenu su se svi ministri vratili u zgradu Vlade. Sjednici Vlade prisustvovao i predsjednik SDA Sulejman Tihić.

Sjednica nezakonite Federalne vlade prekinuta je prije usvajanja dnevnoga reda. Naime, kako javlja FTV, ministri iz reda SDP-a predložili su da u dnevni red današnje sjednice budu uvršteni i zahtjevi za razrješenje upravnih i nadzornih odbora javnih poduzeća koja su u vlasništvu Federacije, nakon čega su ministri iz SDA zatražili stanku.

Ministri iz SDA, potom su otišli na konzultacije kod predsjednika te stranke Sulejmana Tihića, a sve se, navodno, dogodilo zbog neodlučnosti Desnice Radivojevića, koji se nije decidno izrazio da je protiv prijedloga SDP-ovih ministara. .

Mediji su proteklih dana objavili kako  Desnica Radivojević ( SDA) prelazi u SDP. On je izjavio kako nije točno da je prešao u SDP, ali da ne znači da neće.

Sve se to događa u Vladi čiji su dužnsnici tvrdili kako odlično funkcionira, kako nema preglasavanja i kako među ministrima vlada prijateljska atmosfera i koja radi kao tim.(R. I. / Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -