Published On: Sub, sij 16th, 2021

DEJAN LUČIĆ: Otac Zorana Đinđića je Alija Izetbegović!

Čovjek koga su jedni slavili, a drugi optuživali zbog svojih političkih načela, u svijetu je je bio kao netko ko će Srbiju izvući iz kandži mafije i socijalizma i povesti je europskim putem. Nakon njegovog ubojstva ispred zgrade Vlade 2003. godine, mnogima se činilo da je posljednja nada da će se u Srbiji nešto promijeniti otišla zajedno s njim.

Za smrt Zorana Đinđića optuženi su članovi tada ozloglašenog “zemunskog klana”, kao i njihove vođe Dušan Spasojević zvani Šiptar i Mile Luković poznatiji kao Kum, zajedno s nekada komandantom JSO Miloradom Ulemekom Legijom.

Ali, postoje i neka saznanja o kojima se jako malo zna, a koje je on u to vrijeme jako vješto skrivao.

Dejan Lučić, novinar koji je bio i ostao prijatelj i prijatelj bivšeg načelnika DB-a Jovice Stanišića i Franka Simatovića Frenkija, otkrio je u jednoj TV emisiji da je bivši premijer Zoran Đinđić bio katolik, a ne pravoslavac, kako se predstavljao.

“Majka pokojnog premijera je kao trudnica otišla u kuću Izetbegovića u Bosanskom Šamcu i sigurno je ne bi unutra pustili da dijete nije njihovo. Alija Izetbegović je, ustvari, Đinđićev pravi otac. Nakon povratka u Beograd, Đinđićeva majka se udaje za čovjeka koji je tada radio u kontraobaveštajnoj službi i koji je premijera prihvatio kao svoje dijete”, kazao je Lučić.

Istina je da su obitelj Alije Izetbegovića i obitelj Zorana Đinđića stanovale u istoj zgradi u Bosanskom Šamcu, ali u odvojenim stanovima. /HMS/