Published On: Sub, sij 16th, 2021

Stanivuković bez natječaja već zaposlio 13 službenika

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković, od stupanja na dužnost do danas, zaposlio je 13 službenika u ured gradonačelnika, a niti u jednom slučaju nije raspisan javni natječaj unatoč tome što je upravo to bilo jedno od njegovih ključnih obećanja dok se nadmetao za glasove birača.

Prema javno dostupnim podacima, najveći dio novozaposlenih su aktivisti iz njegove predizborne kampanje, među njima i nekoliko kandidata PDP-a koji nisu uspjeli da se izbore za mjesto u novom sazivu Skupštine grada, piše ATV. Gradonačelnik je, u prosjeku, od stupanja na dužnost, svaki drug dan primao po novog zaposlenog, i to u trenutku dok je u javnost izlazio s tvrdnjama da je u Gradskoj upravi višak 200 postojećih zaposlenih.

Plaća viša od dvije tisuće maraka

Prema zakonu, Stanivuković je, kao gradonačelnik, imao diskreditacijsko pravo da bez natječajazaposli šefa ureda (Vladimir Grujić), kao i svoje osobne savjetnike (Bojan Kresojevića za ekonomska pitanja, Tanja Vukomanović za medije, Željko Travar za pravna pitanja, Božana Šljivar za ekonomskog savjetnika).

Njihova plaća iznosi nešto više od 2.000 KM, koliko će zarađivati i Stanivukovićeva tajnica Milica Stojisavljević. Predizborno obećanje da će raspisivati javni natječaj, kako je svojevremeno tvrdio, zaobišao je kad je zaposlio sve ostale nove radnike u kabinetu, i to: Milana Vučenovića (pravnika s diplomom Univerziteta za poslovne studije), Milicu Stojisavljević (nastavnicu s diplomom Nezavisnog univerziteta), Nikolinu Mušić (ekonomista s diplomom “Prometeja”), Vedrana Radivojevića (komunikolog, završio “Komunikološki koledž”), Olgu Babić (maturant Gimnazije), Sašu Čekrliju (novi šef protokola), Ognjena Savanovića, (tjelohranitelj, diploma Ugostiteljske škole), Nebojšu Drinića (zaposlen kao koordinator za regionalnu privrednu suradnju, maturant Gimnazije) te vozača Aleksandra Stojadinovića.

Sastav ureda

Od nabrojanih, na proteklim izborima kandidati za odbornike PDP-a bili su Ognjen Savanović, Saša Čekrlija i šef Izbornog stožera Nebojša Drinić.

Pored njih, prema sazanjima ATV-a, ovih dana je posao osiguran i za još jednu kandidatkinju PDP-a, i to Tanju Palačković, koja je počela da radi u Uredu za građane, a koja se nalazi u sastavu ureda gradonačelnika, prenosi Avaz. /HMS/