Petak, 21 lipnja, 2024

Izjednačeni Grabar Kitarović i Josipović

Must Read

Prema neslužbenim izbornim rezultatima koje hrvatsko Državno izborno povjerenstvo objavljuje na svojim internetskim stranicama najviše glasova u prvom krugu predsjedničkih izbora dobio je Ivo Josipović.

Slijede Kolinda Grabar Kitarović, Ivan Sinčić te Milan Kujundžić.

Obrađeno je 99,61 posto biračkih mjesta. Još traje glasovanje u inozemstvu, a posljednje se zatvara biračko mjesto u SAD-u u Los Angelesu.

Gledano po broju osvojenih glasova Josipović je dobio 685.815 glasova ili nešto manje od 24 tisuće glasova više od Grabar Kitarović koja je osvojila 661.993 glasova birača.

Slijede ih Ivan Sinčić (Živi zid) koji je osvojio 16,44 posto ili 292.907 glasova i Milan Kujundžić (Savez za Hrvatsku) sa 6,28 posto ili 111.865 glasova.

Nedjeljnim izborima, koji su u većini zemlje protekli u snježnom ozračju sa stanjem u 22,30, pristupilo je 47,11 posto birača (njih 1.781.194), dok je nevažećih listića oko 1,56 posto ili 27.692.

Inače, više je građana prijavilo Udruzi “U ime obitelji” kako se na biračkim popisima na biračkim mjestima nalaze pokojnici, priopćila je u nedjelju navečer Udruga “U ime obitelji”.

Udruga tvrdi i kako će na biračkom mjestu u Zagrebu, radi 21 listića viška u kutiji, biti vjerojatno potrebno ponoviti glasovanje.

Na nekoliko mjesta promatrači su dojavili kako su promatrači političkih stranaka potpisali bjanko zapisnike, navodi “U ime obitelji”.

Kandidat stranke Živi zid Ivan Sinčić istaknuo je, komentirajući izborne rezultate, da je zadovoljan trećim mjestom te da u drugom krugu “iz moralnih razloga” neće poduprijeti ni jednog kandidata.

Upitan hoće li Živi zid pozvati svoje birače da podrže nekoga od predsjedničkih kandidata u drugom krugu Sinčić je odgovorio da neće.

“Ne. Ja iz moralnih razloga ne mogu poduprijeti niti jednog kandidata od ovih dvoje koje bi prema sadašnjim rezultatima išli u drugi krug, ali mogu samo reći tim ljudima da postupe prema svojoj savjesti”, poručio je Sinčić.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zaboravljeni Velikan: Ivan Musić i Hrvatska Nepravda Povijesti

Kako je moguće da su danas u Hrvatskoj velikani Zrinski i Frankopan, dok je ime Ivana Musića zaboravljeno? Ova...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -