Published On: Pon, ruj 17th, 2012

DAVUTOGLU: Terorizam neće zaustaviti turski napredak

Turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu izjavio je u nedjelju u Istanbulu da teroristički napadi neće uzdrmati volju turskog naroda za borbom protiv terorizma.

Ministar vanjskih poslova Republike Turske Ahmet Davutoglu posjetio je sajam gospodarstva i kulture koji se održava u Istanbulu, u organizaciji Udruženja gospodarstvenika i biznismena iz Konye (KONSIAD).

Na pitanje novinara u vezi s aktualnim terorističkim napadima u zemlji i mogućnosti da sirijski režim podržava aktivnosti terorističke organizacije PKK, Davutoglu je izjavio da teroristički napadi neće usporiti razvoj i napredak koji ostvaruje Turska posljednjih godina, javlja agencija Anadolija.

– Prije svega želim da uputim riječi saučešća i suosjećanja s obiteljima žrtava terorističkih napada u Turskoj. Ovi gnusni napadi nikada neće usporiti dinamiku i volju turske vlade i naših sigurnosnih snaga, kazao je Davutoglu.

Davutoglu je istaknuo da problem terorizma u Turskoj postoji već duže vrijeme i da su do sada uloženi veliki napori da se riješi ovo pitanje.

– Prije same sirijske krize postojao je problem terorizma u Turskoj. Tako da ćemo i dalje nastaviti borbu protiv terorizma. Turska nikada ne smije odustati od svoje odlučnosti i volje da se suočava s terorizmom. Sigurno će turski narod pobijediti na kraju ove borbe, kazao je Davutoglu.

On je dodao da će Turska nastaviti da se bori protiv terorizma bez obzira na podršku nekih stranih faktora terorističkoj organizaciji PKK.

– Mi ćemo nastaviti da se borimo protiv terorizma bez obzira na to odakle bude stizala podrška teroristima u Turskoj, a pažljivo pratimo i sva događanja u Siriji. Poduzimamo sve potrebne mjere kako mogući kaos u Siriji ne bi mnogo utjecao na unutrašnja pitanja Turske, istakao je ministar vanjskih poslova Turske.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare