Srijeda, 24 travnja, 2024

DAVOR STIER Nakon povratka iz Bruxellesa neki rade protiv jednakopravnosti

Must Read

Stier je zatražio jednakopravnost za sve narode u Bosni i Hercegovini

 Eurozastupnik Davor Stier (HDZ) zauzeo se u ponedjeljak na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu za pravedan izbor članova predsjedništva Bosne i Hercegovine, bez diskriminacije građana i konstitutivnih naroda bez obzira na njihovu brojnost.

Stier je u svom istupu pozdravio dogovor čelnika političkih stranaka u BiH o načelima za izbor članova predsjedništva BiH, koji je prošli tjedan postignut u Bruxellesu i na kojem su se čelnici obvezali da će doći s konkretnim rješenjima izbornog modela na novi sastanak 10. listopada.  Nakon povratka stranačkih čelnika iz Bruxellesa počela su različita tumačenja dogovorenoga.

“Međutim, izgleda da su čelnici koji zastupaju politiku unitarizma i centralizma u Federaciji BiH, čim su se vratili u Sarajevo, počeli raditi protiv briselskog dogovora i protiv ravnopravnosti svih naroda u BiH”, rekao je Stier.

On je pozvao sve čelnike u Federaciji BiH da prihvate da “federacija podrazumijeva ravnopravne federalne partnere”. – Svi građani i svi konstitutivni narodi moraju imati ista prava, jer se u protivnom BiH neće pomaknuti niti milimetar prema Europi – poručio je Stier.

VLM

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x