Published On: Uto, lis 8th, 2013

Gay parada u Podgorici 20. listopada

PODGORICA – Crnogorska policija odobrila je održavanje Parade ponosa , koja je zakazana za 20. listopada u Podgorici i započela sigurnosne pripreme za taj događaj .

Kako javljaju današnji podgorički mediji , policija je formirala poseban Operativni štab , koji je zadužen da prva gay parada u Podgorici prođe sigurno .

Neophodno je , kako se navodi , izvršiti procjenu neophodnog broja policajaca koji će osiguravati planiranu rutu sudionika Parade ponosa , prenosi Tanjug .

Ta ruta još nije do kraja definirana , ai kada bude određena držat će se u tajnosti iz sigurnosnih razloga .

U osiguravanju Parade ponosa , kako se navodi , bit će angažirani kompletni sastavi Specijalne antiterorističke jedinice , Posebne jedinice , svi interventni vodovi i drugi uniformirani policajci i inspektori u civilu .

Prva gay parada u Crnoj Gori održana je 24. srpnja u Budvi , ali se završila neslavnim bilancom – žestokim sukobom policije i protivnika manifestacije što je rezultiralo privođenjima i povredama .

Prvi deklarirani homoseksualac u Crnoj Gori i doskorašnji direktor LGBT Foruma progres Zdravko Cimbaljević podnio je nedavno ostavku u toj organizaciji , zbog , kako je naveo , svakodnevnih prijetnji koje više nije mogao podnijeti .

 

fena