Utorak, 16 travnja, 2024

“Davanjem pozivnog broja Srbija priznala Kosovo”

Must Read

Zamjenica premijera Kosova Edita Tahiri rekla je da je sporazum o telekomunikacijama i energetici, koji su u Bruxellesu postigli premijeri Hashim Thaci i Ivica Dačić, od velikog značaja za Kosovo, jer se njime omogućuje uspostavljanje međudržavne suradnje u tim područjima.

 

Posebno je važno da je na taj način Srbija priznala neovisnost Kosova na polju telekomunikacija i energetike, rekla je Tahiri, prenosi Koha ditore. Prema njenim riječima, u oblasti telekomunkacije je dogovoreno da Kosovo dobije svoj ​​međunarodni telefonski kod 0,383 ili 384, a dodijelit mu ga, uz pomoć EU, 
Međunarodna telekomunikacijska unija (ITU).

 

 

 

Tahiri je istakla da je sporazumom predviđeno da se u fiksnoj telefoniji dozvoli rad jednom novom operateru, a neće biti licenciranja novog operatera mobilne telefonije, jer je za to potrebno raspisati međunarodni natječaj.

 

 

 

“Ono što je dozvoljeno je privremno usluga u ograničenoj oblasti rada kako bi se omogućila da jedna nova tvrtka do tendera pruža usluge u jednom dijelu naše zemlje, a još važnije da će biti ugašeni svi operateri, bilo u mobilnoj bilo u ilegalnoj telefoniji, koji su dosad radili ilegalno na Kosovu “, kazala je zamjenica premijera Kosova. 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

EKSKLUZIVNO PODSJEĆAMO: Gdje su bili HDZ-ovci RH kad je postavljen Bruce Lee. Wikileaks 2005.: “Granić lutkar – i sljedeći ministar vanjskih poslova?”

Hrvati imaju riblje pamćenje. Neka ih. Ali zbog te kratke pameti se neki usude pljuvati po mostarskoj svetinji - Bruce...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -