Danski zastupnik priznao da je u vezi s 15-godišnjakinjom. Izbio skandal

28-GODIŠNJI Mike Villa Fonseca, zastupnik u danskom parlamentu, u petak navečer je u razgovoru za TV 2 priznao kako je u vezi s 15-godišnjakinjom. Time je prekršio kodeks ponašanja Stranke umjerenih koji ne dopušta članovima seksualne odnose s osobama mlađim od 18 godina, piše Berlingske.

Predsjednik stranke Lars Løkke Rasmussen ubrzo je poručio da bi Fonseca trebao biti izbačen, nakon čega je sam Fonseca odlučio napustiti stranku i otići na bolovanje. Inače, Fonseca je izjavio kako su roditelji 15-godišnjakinje upoznati s vezom i da su dali svoj pristanak.

Roditelji su naknadno u intervjuu za Ekstra Bladet potvrdili kako su doista dali svoj pristanak i da podržavaju vezu. “Stvari su se malo rano dogodile, ali u tome nema ništa loše. Uostalom, ljudi reagiraju na razliku u godinama. Ali imamo povjerenja u našu kćer i Mikea”, kazao je otac, koji je želio ostati anoniman.

Odbile ga tri stranke

Prema njihovim roditelja, Fonseca kao obiteljski prijatelj dolazi u njihov dom posljednjih pet godina. Zastupnik je prvo sklopio prijateljstvo s ocem 15-godišnjakinje jer ih je povezalo zajedničko zanimanje za motocikle. Roditelji su naveli da je veza političara i njihove kćeri započela prije pet mjeseci.

Nakon što je Fonseca napustio Stranku umjerenih, u razgovoru za TV 2 je spomenuo tri stranke u kojima bi se mogao vidjeti u budućnosti. Međutim, odmah sljedećeg dana su ga sve tri stranke – Socijaldemokrati, Liberalna stranka i Liberalni savez – odbile. Fonseca je na izborima osvojio 505 preferencijalnih glasova.

Danski parlament ima ukupno 179 zastupnika, što znači da je za većinu potrebno 90 ruku. Ipak, Politiken piše kako je u praksi u velikoj većini slučajeva dovoljno imati 88 ruku, budući da se četiri zastupnika s Grenlanda i Farskih otoka ne miješaju u čisto danske stvari.

Socijaldemokrati, liberali i umjerenjaci su na izborima prošle godine osvojili ukupno 89 mandata. Međutim, vladajući bi se sada mogli naći u problemima jer su Fonseca i još jedan zastupnik napustili umjerenjake i postali neovisni. Iako je Fonseca otišao na bolovanje i imenovana je njegova zamjena, pitanje je kada će se vratiti i kako će se tada postaviti prema prijedlozima vladajućih.

more recommended stories