Published On: Sub, pro 22nd, 2012

Danima je silovao i na kraju prodao za 90 maraka

Dvotjedni pakao 27-godišnje A.O. iz Zenice koju je u kući u naselju Polje kod Velike Kladuše zatočio Reuf Alagić (34) koji ju je prema njenim izjavama istražiteljima MUP USK, danima silovao dok je bila vezana za krevet. Alagić je nesrtenu djevojku na kraju prodao jednom muškarcu iz Sanskog Mosta, sazanje Avaz.
Policajci su Alagića uhitili 14. prosinca.  Nakon podnošenja izvještaja o počinjenom  krivičnom djelu protupravnog lišenja slobode, silovanja i navođenja na prostituciju na prijedlog kantonalnog tužitelja Huseina Huzeirovića, Alagiću je odredjen jednomjesečni pritvor koji služi u KPZ “Luke” u Bihaću.
Inače, Alagić  je od ranije poznat policiji po raznim krivičnim djelima. Neslužbena informacija koja kola Velikom Kladušom je da se Alagić ženio 36 puta i da je vrlo često svoje supruge za novac dijelio s drugima.
Interesantno je da se A.O.  nakon davanja izjava vratila u Zborište kod Velike Kladuše gdje navodno radi kao konobarica. Istražiteljima je ispričala da ju je Alagić vezao konopcem i bakarnom žicom za krevet, te da joj je stavljao  ljepljivu traku preko usta  i tjerao na seks, da bi je naposlijetku prodao  za 90 KM Z. K. iz Tomine kod Sanskog Mosta.
Prilikom primopredaje na benzinskoj pumpi Čakin Komerc u naselju Zborište došlo je do kvara  na Golfu u kojem su je prevozila trojica muškaraca. Ona je uspjela pobjeći i prijaviti policiji da je prodana u bijelo roblje. Prilikom pretresa kuće Reufa Alagića pronađeni su tragovi koji su izuzeti. Alagić se branio da je A.O. bila njegova nevjenčana supruga te da je sve izmislila.