Petak, 21 lipnja, 2024

Danas o izborima u BiH, eboli, ISIS-u

Must Read

Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Katherine Ashton danas će na sastanku šefova diplomacija EU u Luksemburgu informirati ministre o rezultatima općih izbora u BiH.

Europsko vijeće usvojit će zaključke u kojima se pozdravlja pravilno provođenje izbora u BiH 12. listopada i ističe ključni značaj brzog formiranja vlasti.

U isto vrijeme, Vijeće će pozdraviti stalno prisustvo Operacije “Altea”, koja se fokusira na izgradnju kapaciteta i obuku.

Vijeće će, također, u sklopu opće strategije za BiH potvrditi spremnost EU da nastavi igrati izvršnu vojnu ulogu s ciljem podrške vlastima u BiH radi održanja bezbjednog okruženja.

Šefovi diplomacija razgovarat će, također, o ukrajinskoj krizi, širenju ebole i zajedničkoj strategiji protiv  tzv. Islamske države, uključujući financijski doprinos zemalja članica, priopćeno je iz Vijeća.

Sastanak Vijeća za vanjske poslove počinje u 11.00 diskusijom o zajedničkoj strategiji protiv širenja ebole sa ciljem izolacije virusa.

Ministrima će se kasnije pridružiti specijalni predstavnik glavnog tajnika UN u Libiji Bernadino Leon, koji će informirati ministre vanjskih poslova o koracima deeskalacije sukoba u Libiji.

Uslijedit će diskusija o situaciji u Iraku i Siriji, te načinima otpora militantima  tzv. Islamske države.

Vijeće će nakon toga razmijeniti stavove o situaciji u Gazi i mogućnostima održivog prekida vatre, te o sukobima u Ukrajini. Ministri će razgovarati i o primjeni protokola iz Minska i daljoj pomoći Kijevu.

Srna/Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Čović: Čim završe izbori, pitanje svih pitanja će biti izborni zakon

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović danas je u Sarajevu organizirao tiskovnu konferenciju, odnosno "druženje s medijima" u okviru već ustaljene...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -