Published On: Pet, pro 18th, 2015

DALEKO ĆE S NJIM! Turska zaplijenila 150 pasoša IS-a sakrivenih u pećima za pizzu


Turska policija je otkrila 150 putovnica, većinom europskih, sakrivenih u peći za pizze, a pripadale su dvojici ljudi osumnjičenih da pripadaju organizaciji Islamska država (IS), objavila je u četvrtak novinska agencija Dogan.
Dva čovjeka, od kojih je jedan Sirijac, uhićena su na međunarodnom aerodromu Ataturk u Istanbulu po dolasku iz jedne europske zemlje koja nije precizirana, a zatim su odvedena na ispitivanje u ured antiterorističke policije, navodi Dogan.
Putovnice su zaplijenjeni, kao i dvije kamere, deset SIM kartica i nekoliko memorijskih kartica. Bili su skriveni u pet “mini peći za pizze”, pronađene u prtljagu dvojice osumnjičenih.
Jedan vladin izvor je potvrdio novinskoj agenciji AFP uhićenja, saopćivši da su putovnice “lažni”.
-Policajci Su uhitili dvojicu osumnjičenih pripadnika IS-a na aerodromu Ataturk danas i pronašli najmanje 150 lažnih putovnica u osobnim stvarima – saopćio je ovaj izvor.
Dugo vremena optuživane za suučesništvo u pogledu radikalnih islamističkih skupina, turske vlasti su povećale posljednjih mjeseci uhićenja u džihadistički miljeu, posebno nakon samoubilačkog napada IS-a u Ankari kojem su poginule 103 osobe.
Ankara je je sastavila listu od više od 33.000 potencijalnih džihadista porijeklom iz 123 zemlje i povećala broj protjerivanja, gotovo 2.800, prema brojkama koje je dostavilo u četvrtak ministarstvo unutarnjih poslova.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare