Published On: Sub, ruj 3rd, 2016

DAČIĆ: Rat završen, istinski mir nije počeo

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić ocjenio je danas kako je odluka premijera Aleksandra Vučića i predsjednika Republike Tomislava Nikolića pokazatelj mudre državničke politike koju vodi Srbija, prensoi Tanjug.
“Ovom odlukom štite se nacionalni i državni interesi Srbije, ali i interesi srpskog naroda u RS. Srbija je još jednom pokazala da je čvrsto opredeljena za mir i regionalnu stabilnost, nasuprot antisrpskoj i ratnohuškačkoj politici u nekim zemljama regije, koja za krajnji cilj ima provociranje Srbije, zaustavljanje njenog napretka i ukidanje Republike Srpske”, istaknuo je Dačić.
Dačić je ocjenio da se ništa od toga neće ostvariti, jer Srbija pametno štiti svoje interese, srpski narod u cjelini i sve svoje građane.
“Iako je rat na prostoru bivše SFRJ odavno završen, na žalost, istinski mir još nije započet. Srbija je dala primer kako se ponaša jedna zemlja koja iskreno želi mir i stabilnost. Očekujemo da se i drugi tako ponašaju, u interesu budućnosti cijele regije”, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.
 

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x