DAČIĆ: Isprike nisu dovoljne, uhvatite napadače

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je, u povodu napada na premijera Aleksandra Vučića u Potočarima, da nije dovoljno samo isprika člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i verbalna osuda, već uhićenje napadača i organizatora.

“Zahtijevamo kompletnu istragu. I ne samo istragu bez rezultata, već uhićenje i to ne samo direktnih izvršitelja, već i organizatora. Ovo je bio pokušaja ubojstva i linč premijera jedne države”, rekao je Dačić za današnji Kurir, prenio je Tanjug.

Dačić je ocijenio da je skandalozna i provokacija izjava direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsada Vilića da je odgovornost prije svega na pratnji srbijanskog premijera.

“Tražimo da se njihovi državni organi pokažu na djelu. Ovim se pokazalo da su svi državni organi u BiH, zaduženi za sigurnost komemoracije u Potočarima, pali na ispitu”, izjavio je Dačić.

“Oni su bili organizatori skupa i nisu smjeli dopustit da se bilo što dogodi. Kada nama netko dođe u posjet, mi smo odgovorni. Izjava njihovog direktora je skandalozna i očekujem da se neko od nje ogradi”, rekao je Dačić.

Šef srpske diplomacije ponovio je da je zbog napada u Potočarima srbijanski veleposlanik u BiH osobno predao demarš Ministarstvu vanjskih poslova BiH i naglasio da se uopće ne razmatra mogućnost povlačenja veleposlanike Srbije iz Sarajeva.