Published On: Pon, svi 9th, 2022

DA OVO KAŽE MILANOVIĆ PLENKOVIĆ BI POLUDIO, OVAKO ŠUTNJA: “Nećete u EU još desetljećima” – poručuo je Macron Ukrajincima

Francuski predsjednik Emmanuel Macron založio se u ponedjeljak u Strasbourgu za stvaranje “Europske političke zajednice” kako bi se povećala suradnja Europske unije s drugim europskim zemljama pošto pristupanje tih zemalja EU nije realno u skorijoj budućnosti.

“Postojala je stvarna želja da restrukturiramo Europu po pitanju više politika, ali je Europa postavila ljestvicu vrlo visoko po pitanju integracije pa nećemo moći integrirati neke države u sljedećim godinama ili čak desetljećima”, kazao je Macron na konferenciji za medije nakon završne svečanosti povodom završetka Konferencije o budućnosti Europe u Europskom parlamentu.

Ranije je u svom govoru u Europskom parlamentu istaknuo da će pristupanje Ukrajine Uniji trajati.

S tim bi zemljama Europska unija surađivala o političkoj suradnji i “kolektivnoj sigurnosti” što je, prema Macronu, “korak prema sigurnosnoj arhitekturi koju trebamo”.

Format suradnje s drugim europskim zemljama samo kroz europske integracije blokira u određenoj mjeri energetsku, kulturnu i drugu suradnju, smatra francuski predsjednik. “Trebamo privezati te zemlje, stvoriti veze”, kazao je Macron./Hina/HMS/

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
10 dana prije

Bajke za nas muslimane hoće i svoje da izbace a ne da nas prime

Anonimac
Anonimac
10 dana prije

Ništa novo, otomanima je dao rok od 500 godina. Nisu mu daleko ni otomanski fanovi od ovega roka.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
10 dana prije

oni i ne žele u eu, samo u muslimansko bratstvo!

Taki
Taki
10 dana prije

🙃🙃

Last edited 10 dana prije by Taki