Published On: Sub, pro 28th, 2019

D. Marjanović: Nisam dobio poziv, očekujem da se Komšić pobuni zbog smjene Hrvatice

Damir Marjanović, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, reagirao je na sazivanje hitne sjednice ovog tijela koja je izazvala žučne reakcije. Prenosimo Marjanovićevu objavu na Facebooku:

“Mislio sam da ne komentarišem, ali sada već imam obavezu da napišem par redova. Naime, danas sam iz medija saznao da je sazvana hitna sjednica skupštine KS za koju NIKADA NISAM DOBIO ZVANIČNI POZIV. Provjeravao sam sve svoje email adrese i u INBOX-u i JUNK-u ali niti jedan email sa zvaničnim pozivom za današnju sjednicu nisam dobio.

Iz istih medija sam saznao da je na današnjoj ‘sjednici’, izabrano novo rukovodstvo. Nakon toga, danas u 14:15 na email adresu dobijam poziv za hitnu sjednicu koja je danas u 15:00 na kojoj bi se trebalo razgovarati o i diskutovati o najbitnijem dokumentu, tj. budžetu za 2020 i rebalansu budžeta za 2019. E mail sam otvorio oko 14:38 a zatekao me je 200 kilometara od Sarajeva.

Ne ulazeći u zakonitost izbora novog rukovodstva o kojem će se izjašnjavati pravosudni organi, ne ulazeći u pravovaljanost poziva bez pečata, ili (ne)poštivanju skupštinskih procedura u sazivanju ove i prethodne sjednice, ali činjenca da se saziva u terminu 45 minuta nakon e-mailom poslanog poziva govori mi da novo rukovodstvo i ne zanima baš šta jedan zastupnik misli i želi da diskutuje o navedenim dokumentima.

Stoga se stiče dojam da novo rukovodstvo očigledno ne zanima mišljenje legitimno izabranog zastupnika. Ne želim se spuštati na nivo političkog spletkarenja i zakulisnih igrica, niti želim da se uplićem u posao onih koji će odlučivati o zakonitosti ovakvih postupaka, ali apelujem na savjest kolega iz skupštine, onih koji sada sjede u zajedničkim klupama, da ne donose ovako bitne odluke na način koji spriječava sve one koji su dobili povjerenje građana da upravo o tome diskutuju i odlučuju.

Na kraju, moram primjetiti da je danas novo rukovodstvo jako brzo i efikasno sa pozicije predsjedavajuće smijenilo juče postavljenu Hrvaticu (Danijelu Kristić, op. a.). Iskreno, uvijek mi je bilo bitnije da je netko sposoban da radi neki posao a ne samo nacionalno podoban.

No, s obzirom da je hrvatski član predsjedništva izbor Hrvata kao budućeg mandatara navodio kao veliki uspjeh njegove politike, očekujem da će se pobuniti protiv smjene Hrvatice sa pozicije predsjedavajuće. Siguran sam da će to učiniti jer ako to ne uradi onda će se pridružiti onima protiv kojih se bori svim srcem, a koji nas dijele na podobne i nepodobne Hrvate”, napisao je damior Marjanović.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare