ZAMISLITE MINISTRA AUSTRIJE ČIJI JE NAROD PREGLASAN U BIH DA IZJAVI OVO: “Odnosi BiH i Hrvatske razvijaju se romantično”

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman kazao je kako će Hrvatska biti aktivna zagovarateljica europskog puta Bosne i Hercegovine u skladu sa ispunjavanjem traženih kriterija.

Migranti u Bosnama i Hercegovinama oduševljeno su čuli ovu vijest. Kako domaći migranti starosjedioci tako i oni novi koji tek pristižu na tečajeve bosanskog.

To je HR ministar kazao danas u Sarajevu na sastanku sa zamjenicom predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

Ministrica Turković je iskazala zahvalnost na podršci koju Republika Hrvatska iskazuje u procesu EU integracija i iskoristila priliku da poželi Hrvatskoj uspješno predsjedanje Vijećem Evropske unije koje preuzima od 1. siječnja 2020. godine.

Turkovićka dolazi iz SDA. SDA je na vlast postavila Komšića te daljnjim upravljanjem Komšićem, kao avatarom SDA, srušila je građansku vladu u Kantonu Sarajevo.

Kad je HDZBIH vidio da je Bakir odnio šalu, i nametnuo Avatara u Predsjedništvo, hrvatski odgovor je htio uzeti MVP tako da Bakir nema kompletnu kontrolu nad vanjskom politikom putem Džafer BIn Ladena i Avatara.

Kako vidimo i uspjeli su. Turkovićka uz SDA nadzire MVP. Dva Bakirova Avatara drže Predsjedništvo i 2/3 diplomacije.