Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

ČUDAN, POMALO SKANDALOZAN TEKST: Kolekcionar iz Visokog otkrio veliku blamažu Paninija: Umjesto zastave Hrvatske objavili zastavu tzv. Herceg Bosne

Must Read

Čudna, pomalo skandalozna, priča dolazi iz Panini grupe, poznate kompanije iz talijanske Modene. Naime, kao pred svako veliko takmičenje, Panini je ove godine objavio najnoviji album sa sličicama koji se tiče EURO-a u Francuskoj.

Ipak, da u Paniniju baš i ne poznaju mnogo geografske prilike na Balkanu, govori zastava koja se u albumu nalazi pored imena selekcije Hrvatske. Naime, u rubrici naših zapadnih susjeda, koji će na EP u Francuskoj igrati u grupi sa Španijom, Turskom i Češkom Republikom. 

Naime, Panini je napravio nevjerovatnu grešku kada je u pitanju spomenuta rubrika sa reprezentacijom Hrvatske. Ilhan Hadžimejlić, ljubitelj Panini sličica iz Visokog i veliki kolekcionar istih, shvatio je da je poznati brend iz Modene napravio grešku kada je u pitanju zastava Hrvatske. Umjesto zastave Hrvatske Panini je postavio zastavu tzv. “Herceg Bosne”.

“Otvorio sam zvaničnu stranicu Paninija i ugledao album sa reprezentacijom Hrvatske pored koje se nalazi zastava Herceg Bosne. Poslao sam im odmah mail u kojem sam napisao: ‘Šaljem vam fotografiju iz vašeg albuma. Pored reprezentacije Hrvatske u albumu se nalazi zastava tzv. Herceg Bosne. Herceg Bosna je genocidna tvorevina kreirana tokom rata u BiH, a uopće nije dio Hrvatske. Ljudi koji su osnovali tzv. Herceg Bosnu su haški osuđenici. Zanima me zbog čega ste to učinili? Ovo vrijeđa sve žrtve rata u BiH. Očekujem vaš odgovor’. Poslao sam im sliku sa njihovog zvaničnog albuma koji se pojavio na internetu”, kaže Ilhan Hadžimejlić za Source.ba portal.

aaaIlhan slika

Naš sagovornik tvrdi da je dobio odgovor iz kompanije Panini. U odgovoru kojeg je dobio Ilhan stoji sljedeće:

“Poštovani gospodine Hadžimejliću, ispravili smo grešku na našem sajtu. Naredne sedmice ćemo ispraviti pogrešku i u albumu, dok se naš distributer vrati sa putovanja”, napisala je Hadžimejliću Silvia Caleffi iz kompanije Panini.

“Obećali su da će to promijeniti naredne sedmice. Pratim Panini dugi niz godina i imam preko stotinu popunjenih albuma. Zamislite samo da se u nekom albumu u kojem se nalazi reprezentacija Srbije nađe zastava Republike Srpske ili zastava Srpske Krajine”, kaže Hadžimejlić za naš portal.

“Upitao sam ih koji je razlog zbog čega se u albumu pronašla zastava Herceg Bosne, da li su to uradili namjerno ili se dogodila greška. Možemo li sada očekivati izvinjenje od Paninija zbog ove blamaže”, ističe naš sagovornik.

Ispravljeni album Paninija

Podsjećamo, EP u fudbalu na rasporedu je od 10. juna do 10. jula ove godine. Na njemu će učestvovati 24 selekcije, a među njima se nalazi i spomenuta reprezentacija Hrvatske.

Hrvatska zajednica Herceg-Bosna (kasnije Hrvatska Republika Herceg-Bosna) je bila paradržavna tvorevina za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini osnovana od strane političkog i vojnog vrha Hrvata u zapadnoj Hercegovini (HDZ i HVO), kao proizvod secesionističke politike i dogovora o podjeli Bosne i Hercegovine. HR Herceg-Bosna je ukinuta potpisivanjem Washingtonskog sporazuma u februaru 1994. godine.

Presudom Haškog tribunala šestorici lidera Herceg-Bosne 29. maja 2013. godine, zaključeno je da je postojao udruženi zločinački poduhvat, čiji je glavni akter bio Franjo Tuđman i njegov konačni cilj bio je da se stvori hrvatski entitet, uglavnom u granicama Banovine Hrvatske iz 1939. godine, kako bi se ujedinili Hrvati u Bosni i Hercegovini, piše Haris Ahbabović za suorce.ba 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -