Published On: Sub, sij 17th, 2015

CRNOGORSKI ŠEF DIPLOMACIJE: Pitanje Sutorine je uspiješno okončano

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore Igor Lukšić je danas izjavio kako je pitanje granica između Crne Gore i Bosne i Hercegovine uspješno okončano, odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa zahtjevom da se Sutorina pripoji BiH.

“Što se nas tiče, to je pitanje okončano, i to uspješno. Eksperti su uspješno završili posao, očekujemo da se ugovor potpiše”, rekao je Lukšić.

On je dodao kako crnogorska strana razgovara s predstavnicima vlasti u BiH i kako nema osnova ni razloga da se takav ugovor preispituje.

“Smatram da je posao doveden do kraja”, rekao je Lukšić, novinarima Anadolije.

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine jučer je zadužio Ustavnopravnu komisiju da do 27. veljače održi javnu raspravu o Sutorini nakon čega će zastupnici zauzeti konačan stav o prijedlogu rezolucije o Sutorini.

Zastupnik Socijaldemokratske partije u Zastupničkome domu PSBiH Denis Bećirović podnio je prijedlog rezolucije o Sutorini kojom je tražio da to zakonodavno tijelo neprihvatljivim, neutemeljenim i štetnim ocijeni prijedlog ugovora o državnoj granici između BiH i Crne Gore.

Prijedlog ugovora o državnoj granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore utvrdilo je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine početkom studenog 2014. godine, a prema njemu bi Sutorina trebala voljom državnih organa Bosne i Hercegovine trajno ostati u sastavu Crne Gore.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare