Published On: Pet, stu 12th, 2021

Crnogorski premijer, jedini europski lider koji nije cijepljen: Imam antitijela

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je danas da se neće cijepiti protiv koronavirusa jer ima dovoljan broj antitijela. Krivokapić je tako jedini lider u Europi koji nije primio cjepivo.

“Broj antitijela mi se povećava i ne znam otkud taj fenomen. “Čim broj bude ispod 100, bit ću cijepljen”, rekao je Krivokapić i naglasio da će se uvijek pridržavati savjeta liječnika.

Krivokapić je često bio kritiziran u crnogorskoj javnosti zbog kršenja epidemioloških mjera, posebno na vjerskim skupovima Srpske pravoslavne crkve.

Portal Podgorička analitika napomenuo je da je Crna Gora sada jedina država u Europi čiju vladu vodi necijepljeni premijer.

U Crnoj Gori je u posljednja dva tjedna porastao broj zaraženih i umrlih od koronavirusa, a zdravstveni službenici pozivaju građane da se cijepe. Crnogorski epidemiolozi zaprijetili su da bi, ako se zdravstveno stanje nastavi pogoršavati, dozvole za Covid uskoro mogle biti obvezne za sve zaposlenike u javnoj upravi.

Crna Gora je do sada cijepila blizu 55% odrasle populacije. Od početka pandemije umrlo je više od dvije tisuće ljudi, odnosno preko 0,3 posto stanovništva Crne Gore.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Wert
Wert
16 dana prije

Cijepljeni bi nakon cjepljenja trebali ići u izolaciju bar deseta dana kako ne bi širili zarazu. Ovako su oni postali najveći širitelji zaraze. Konta ja se cjepio i ode u društvo i zarazi ih još pet odmah prvog dana a za pet dana dvadesetak. On imadne slabije simptome i hvali cjepivo a ne bude svjestan da je rasplamsao zarazu čak i kod cjepljenih jer cjepivo ne štiti od zaraze i nigdje kraja pandemiji jer cjepivo i njega štiti samo još u vrh glave tri mjeseca.