Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

ČOVJEK U KOCKASTOM DRESU: Potvrđeno, Hrvat prvi put gradonačelnik distrikta!

Must Read

Parlamentarnu većinu u Skupštini Brčko distrikta BiH činit će 18 poslanika SDA, SBiH, SDS, Koalicija SNSD-DNS, HDZ BiH i HSS, te predstavnik albanske nacionalne manjine Ćazim Dačaj čiji su predstavnici održali sinoć.

Predviđenim dogovorom novi gradonačelnik Brčko distrikta BiH je Anto Domić.

Večerašnjim dogovorom otvorena su vrata uspostave kompetentne izvšne vlasti u Brčko distriktu BiH, jer su uz iskusnog dugogodišnjeg dogradonačelnika i prvog čovjeka javne uprave u Brčko distriktu BiH Dr. Antu Domića spominju imena uspiješnih gospodarstvenika, službenika, iz sva tri naroda a prije svih Mustafa Nuković, Majazudin Vehabović, Siniša Milić, Pejo Mendeš.

Predstavnici političkih subjekta dogovorili su da novi gradonačelnik Brčko distrikta BiH bude Hrvat kojima će pripasti i tri Odjela u Vladi iz reda HDZ i HSS.

Predviđenim dogovorom, SDA i SBiH će dobiti mjesto dogradonačelnika Brčko distrikta BiH, dopredsjednika Skupštine Distritka i tri Odjela u brčanskoj Vladi.

Predstavnici koalicije SNSD-DNS i SDS će dobiti mjesto predsjednika Skupštine Brčko distrikta BiH, glavnog koordinatora Vlade Distrikta i pet Odjela u Vladi Brčko distrikta BiH.

Večerašnjem dogovoru i ponovo potvrđenoj koaliciji, predstavnici su najavili da imaju dovoljan broj zastupnika za uspostavu vlasti i izbor dužnosnika. Ipak u narednih 3-4 dana očekuje se pristupanje još najmanje dva zastupnika iz drugih stranaka već formiranoj parlamentarnoj većini.

Podsjećamo, Centralna izborna komisija BiH objavila je danas rezultate izbora koji su konačni i mogu se implementirati a uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim poslanicima odnosno zastupnicima u Skupštini Brčko Distrikta BiH će biti dostavljena posredno.

Domić je svojevremeno postao poznat javnosti kada je na sjednicu Skupštine grada Brčkog, kao dogradonačelnik došao u dresu Vatrenih.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Predsjednica Gruzije uložila veto na zakon o ‘stranim agentima’

Predsjednica Gruzije, Salome Zurabišvili (Zourabichvili) je u subotu 18. maja uložila veto na zakon o "stranim agentima" kojim se...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -