Published On: Ned, pro 23rd, 2018

ČOVJEK KOJI JE ZAMRZNUO MOSTAR: Umro bivši britanski visoki predstavnik u BiH

Paddy Ashdown, bivši britanski političar, vojnik i diplomat, umro je u dobi od 77 godina nakon kratke bolesti, priopćili su u subotu iz njegove stranke Liberalnih demokrata.

Ashdown je od 1988. predvodio Liberale 11 godina, pozicionirajući stranku kao alternativu duopolu Konzervativne stranke, iz koje su proizašli Winston Churchill i Margaret Thatcher, te Laburističke stranke, koju su obilježili Tony Blair i Jeremy Corbyn.

Ashdown je 2002. postao visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini i na toj je dužnosti ostao do 2006.

Kao nekadašnji član specijalnih mornaričkih postrojbi, Ashdown je ušao u britanski parlament 1983., a za vođu Liberalnih demokrata izabran je pet godina kasnije. Kasnije je obnašao različite funkcije, uključujući i onu visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini.

“S velikom tugom objavljujemo kako je Paddy Ashdown umro ranije ove večeri nakon kratke bolesti”, priopćili su iz Liberalnih demokrata na Twitteru.

“Paddy će očajno nedostajati svima u Liberalnim demokratima kao dragi prijatelj i kolega te će ostati upamćen kao netko tko je dao nemjerljiv doprinos unapređenju cilja liberalizma”, rekli su.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare