Published On: Čet, lis 14th, 2021

Čovjek kojeg nitko ne kontrolira, a on kontrolira sve

Vlasnik Facebooka Mark Zuckerberg najmoćniji je čovjek koji je ikada hodao planetom Zemljom i to nije dobro, upozoravajući kritičare na internetske platforme, prenosi Yahoo.

Nobelovka Ressa optužila Facebook da je “pristran prema činjenicama”Kada je riječ o broju korisnika, Facebook je veći od svih religija na svijetu, a kontrola nad njim je u potpunom vlasništvu jednog čovjeka – Zuckerberga.Kako prenosi Yahoo, prvi čovjek Empire Financial Researcha  Whitney Tilson, upozorava da je “tip moći koja je u rukama samo jedne osobe – loša ideja”.

Kritike prevelike moći Facebooka dolaze sa svih strana.

Nedavno su brojne neprofitne organizacije pokrenule peticiju u kojoj se traži promjena poslovnog modela koji je baziran na algoritmima treniranim da korisnicima prikazuju sadržaj koji je za njih štetan i opasan, ali kojim će biti povećan profit kompanije.

Kritičari ove kompanije ističu da je za kompaniju koja kontrolira društvene mreže i komunikacijske platforme poput Facebooka, Instagrama, WhatsApp i Messenger, a koje koriste milijarde ljudi, jako loša stvar da većinu dionica potrebnih za glasačka prava drži samo jedna osoba – Zuckerberg.

Ne postoje tako moćne tvrtke koje su tako jednostrano kontrolirane, upozoravaju kritičari i napominju da Zuckerberga nitko ne kontrolira, a on kontrolira sve.

0 0 glasovi
Article Rating
2 Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x