Published On: Sub, ruj 17th, 2016

ČOVIĆ: Odluka Suda se mora poštovati, u suprotnom ulazimo u anarhiju

Odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine moraju se poštovati, rekao je hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović komentirajući presudu tog suda o zabrani održavanja referenduma u Republici Srpskoj te je izrazio nadu da to neće izazvati rast napetosti u zemlji, piše Index.hr.
“Odluke Ustavnog suda se moraju poštovati, što god ja mislio o njima, ili bilo tko. Što god mislio kako su donesene, ne samo odluke Ustavnog suda, tko smo mi i tko sam ja da komentiram odluku institucije. Ako bi se to počelo raditi na taj način, onda bismo dobili anarhiju, a nama ne treba anarhija”, kazao je Čović u Tuzli govoreći o odluci Ustavnoga suda BiH.
Pri tome je izrazio očekivanje da će se sve strane suzdržati od podizanja napetosti zbog različitog tumačenja odluka Ustavnog suda BiH.
“Ne bi dobro bilo dalje stvarati političke napetosti oko nečega što ne zaslužuje bilo kakve političke napetosti”, dodao je.
Ustavni sud Bosne i Hercegovine u subotu je odbio zahtjev vlasti Republike Srpske da preispita svoju raniju odluku kojom je osporio Dan toga entiteta 9. siječnja, te je privremeno zabranio održavanje referenduma o tome pitanju, dok je čelnik Milorad Dodik poručio kako će se održati referendum o pitanju žele li građani toga entiteta i dalje slaviti Dan Republike Srpske spornoga dana.