Published On: Pet, ruj 2nd, 2016

ČOVIĆ: Svaka sredina i u BiH i u Srbiji ima svoj dan

BEOGRAD – Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je danas da očekuje da će referendum o Danu Republike Srpske biti održan i da je riječ o datumu kada netko želi obilježavati dan entiteta u kojem živi.
Čović je rekao novinarima, nakon susreta s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, da misli da se 26. rujna (dan poslije referenduma) apsolutno ništa neće promijeniti pišu Nezavisne.
“Skloni smo pretjeranim tenzijama, neću reći oko trivijalnog pitanja, da ne povrijedim one koji traže da se definira datum, jer svaka sredina iu BiH i Srbiji ima svoj dan, bez obzira da li bila neka općinska struktura ili viši nivo vlasti”, rekao je Čović.
On je napomenuo da je sugerirao svim svojim kolegama da odluke Ustavnog suda BiH nisu za komentiranje, kao ni odluke Vijeća za provedbu mira, bez obzira na koji način su donesene.
Čović je naveo da je i do sada imao stav da vlasti u Republici Srpskoj mogu, sukladno zahtjevu naroda Srpskoj, da donose takve i slične odluke, s tim što moraju korespondirati s Ustavnim sudom i njegovim odlukama, kao i sa Ustavom, kada je riječ o nadležnosti.
Čović smatra da je previše naglaska stavljeno na jedno pitanje, umjesto da se bave životnim pitanjima.
 

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x