Published On: Pon, lis. 30th, 2017

Čović stigao na Novi Zeland: “Moja posjeta nije slučajna”

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović započeo službenu posjetu Novom Zelandu susretom s novoizabranom premijerkom Jacindom Ardern, te predsjedavajućom Vrhovnog suda i administratoricom Vlade Dame Sian Elias.

Čović  je započeo službeni dio dvodnevne posjete Novom Zelandu dočekom uz najviše državne počasti u rezidenciji generalne upraviteljice Novog Zelanda u Wellingtonu.

Nakon ceremonije svečanog dočeka, u rezidenciji se susreo s predsjedavajućom Vrhovnog suda i administratoricom Vlade Novog Zelanda Dame Sian Elias.

Čović se zahvalio Dame Elias na toploj dobrodošlici, te istakao kako njegova posjeta Novom Zelandu nije slučajna u ovom trenutku, kada se obilježava 25 godina od uspostave diplomatskih odnosa naše dvije zemlje.

Nakon susreta s Dame Elias, Čović je posjetio Ratni nacionalni memorijalni park Pukeahu, te položio vijenac i odao počast svim palim pripadnicima vojske Novog Zelanda.

Nakon posjete Ratnom memorijalnom parku, sastao se u zgradi Parlamenta Novog Zelanda i s novoizabranom premijerkom Jacindom Ardern. Na početku susreta, Čović je čestitao premijerki Ardern preuzimanje nove dužnosti, te poželio joj uspjeh u nastavku karijere.

Također je istakao zahvalnost Bosne i Hercegovine za svu pomoć i podršku koju nam je Novi Zeland pružio, te izrazio nadu u nastavak gradnje tradicionalno dobrih odnosa. Na sastanku je bilo govora i o jačanju gospodarske suradnje, te mogućnostima ulaganja Novog Zelanda u Bosnu i Hercegovinu, posebno u domenu turizma.
Na kraju susreta, Čović je pozvao premijerku Ardern u posjetu Bosni i Hercegovini.

Jučer se predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović sastao s predstavnicima Hrvatskog kulturnog društva u Aucklandu, i informirao o njihovom djelovanju.

Na sastanku je pohvalio rad Društva, posebno istakavši ulogu koju ima u očuvanju svoga identiteta, jezika i kulture. Riječ je o većoj lokalnoj zajednici koja ima veliku društvenu funkciju. Društvo ima članstvo od 550 do 600 ljudi, te je najveća hrvatska organizacija u Novom Zelandu. Također je posjetio obitelj Simunovich, koja se bavi uzgojem maslina i po tome je jedna od najpoznatijih u ovome dijelu svijeta, priopćeno je iz Predsjedništva BiH

.

Dnevnik.ba

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer