Utorak, 23 srpnja, 2024

Čović s Cormack razgovarao o izazovima na euroatlantskom putu BiH

Must Read

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović održao je sastanak s veleposlanicom SAD-a u BiH Maureen E. Cormack, s kojom je razgovarao o izazovima na euroatlantskom putu BiH i modalitetima njihovog nadilaženja, te općoj društveno-političkoj situaciji i procesima u zemlji.
Ocijenjeno je kako je idući veliki korak u pravcu euroatlantskih integracija BiH aktivacija Akcionog plana za članstvo (MAP), koja prvenstveno podrazumijeva napredak u rješavanju pitanja neperspektivne vojne imovine.

Veleposlanica Cormack je izrazila punu podršku SAD-a ovim procesima do ispunjenja postavljenih uslova, uz potrebu proširenja suradnje i na drugim poljima, a na osnovu dokumenta Pregled obrane koji će pružiti opću sliku o stupnju usuglašenosti s NATO standardima i osigurati osnov za dalji nastavak procesa pridruživanja BiH.

Čović je informirao veleposlanicu o aktivnostima u vezi usuglašavanja izmjena Izbornog zakona. Istaknuta je potreba otvorene i argumentovane rasprave o svim do sada iznesenim prijedlozima koji su u funkciji sprovođenja Odluke Ustavnog suda za Mostar, te rješenja problematike izbora članova Predsjedništva i delegata u Dom naroda PS BiH.

Ocijenjeno je kako je popis stanovništva obavljen prema najvišim europskim standardima i da nema razloga da se dalje odlaže objava njegovih rezultata.

Između ostalog, razgovarano je i o problematici održivosti institucija kulture na državnom nivou, te je naglašena potreba pravne regulacije ovog pitanja.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Užas u Daruvaru: Muškarac ubio pet osoba u domu za starije i nemoćne

Petero ljudi ubijeno je danas u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru, javlja mojportal.hr. Kako...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -