Published On: Sri, kol 29th, 2018

ČOVIĆ: ‘Ratni huškači iz Sarajeva neće uspjeti’

‘Kad smo obilježavali dan Herceg-Bosne, tri četiri dana unaprijed već su krenuli iz određenih centara, osobito iz Sarajeva, davati svoje viđenje tih 25 godina unazad. Poslat ćemo svima jasnu poruku, ali jezikom kako mislimo da priliči hrvatskom narodu i našoj civilizaciji, doktrinama koje slijedimo i kako mi vidimo da treba urediti čitav sustav”, rekao je to član Predsjetništva BIH iz reda hrvatskog naroda i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BIH Dragan Čović prilikom posjete Čapljini u srijedu 29. kolovoza.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BIH Dragan Čović prilikom posjte Čapljini Čović je istaknuo kako ti ”ratni huškači iz Sarajeva koji misle prijetiti raspadom države neće uspjeti”.

”Želimo modernu europsku državu ali želimo i jednakopravnost kroz normalnu i legitimnu državu. Mi ćemo graditi državu po mjeri čovjeka i po mjeri hrvatskog naroda”, istaknuo  je. Na upit oko formiranja vlasti nakon predstojećih općih izbora u BiH te mogućnostima krize, Čović smatra da ako legitimni predstavnici tri naroda budu imali konačan rezultata nakon ovih izbora vlast će se uspostaviti odmah.

”Ja sam u to siguran, ali uvijek postoji i mogućnost da netko pravi inženjeringe. Nadam se da to tog neće doći. Mi smo pružili ruku, ne da bi se ponizili, nego da pokažemo koliko smo jaki”, rekao je Čović. Foto: Bljesak.info / Načelnik Općine Čapljina Smiljan Vidić Na radnom sastanku s Općinskim odborom HDZ BIH koji je predvodio načelnik općine Čapljina i predsjednik Općinskog odbora HDZ BIH Smiljan Vidić, bilo je riječi i o predstojećim izborima ali i o projektima koji su realizirani u Čapljini.

”Teme su bile lokalnog karaktera ali i teme vezano za predstojeće opće izbore. Poenta je bila realizacija obećanih projekata kao i ono što nas očekuje u budućnosti. Na području općine Čapljine u zadnjih godinu dana realizirali smo dosta višemilijunskih projekata od toga mogu spomenuti završetak vodoopskrbnog sustava Dubravska visoravan, vrtić, jaslice, asfaltiranje, vodovod itd.”, rekao je to Vidić.

Općinska organizacija HDZ-a u Čapljini ima svoje kandidate na županijskog i federalnoj listi, te je, kako je istaknuo Vidić, od šest kandidata pet žena. ”Mi smo u kontinuitetu na terenu s ljudima i za nas je svaka godina izborna, većinu projekata smo priveli kraju. Središnjica HDZ-a stoji uz vodstvo u Čapljini i pravimo jasan koncept kako motivirati naše ljude u ovih četrdeset dana pred izbore da pozovemo glasače da daju povjerenje nama”, zaključio je Čović. –

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare