Published On: Pon, lis 10th, 2016

ČOVIĆ: Pravna država mora reagirati na događanja u Stocu

 Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u intervjuu za N1 kako država mora reagirati na incidente u Stocu jer, ako se to ne učini, drži kako će takvi incidenti na idućim izborima postati pravilo ponašanja.
– Mislim da će država morati dati odgovor. Očekujem da se Središnje izborno povjerenstvo BiH očituje, jer imaju dovoljno relevantnog materijala. Pravna država mora odgovoriti, moraju se sankcionirati osobe koje su činile to što činile – kazao se Čović, ponovivši kako su incidenti u Stocu bili udar na državu.
– Je li moguće da će osoba koja će danas biti kandidat, koja je proizvela sve probleme moći ponovo biti kandidat. To je neprihvatljiv standard, i to će BiH moći odvesti u krajnost koju nitko ne želi – smatra Čović.
Kako N1 navodi na svojoj web stranici, hrvatski član Predsjedništva BiH komentirao je i svoju nedavnu izjavu da je “Stolac hrvatski prostor”, a koja je uzburkala dio javnosti u BiH.
– Naravno, na neke izjave i aktivnosti treba reagirati. Prema Stocu se ide kao prema potrebi da on padne, kako su govorile prije izbora neke bošnjačke stranke, i neke stranke ljevice. Nezamislivo je da u Stocu, koji ima baštinu na ponos, mi uoči ulaska u EU imamo scene da se kandidat za načelnika tuče, i to neki pokušavaju opravdati  –  kazao je Čović te dodao: “U Stocu mogu živjeti svi jedni pored drugih, a ja ću ga uvijek doživljavati onako kako sam rekao”.
Ćović je u intervjuu istaknuo i kako se određeni broj građana pokušavao iz Mostara formalno prebaciti u Stolac, koristeći situaciju da u Mostaru nema izbora.