Published On: Pon, lis 10th, 2016

Kaplanu prijeti kazna od najmanje 6 mjeseci zatvora


Kandidatu koalicije SDA- SBB- SDP za načelnika Stoca Samiru Kalpanu prijeti kazna zatvora od najmanje 6 mjeseci, dokaže li Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije, koji protiv Kaplana i ostalih sudionika izgreda u Stocu u nedjelju 2. listopada da je dužnosnik SDA fizički napao predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Stolac Ivicu Perića i pretukao člana biračkog odbora Marija Raguža, koji se od posljedica napada još oporavlja na Intenzivnoj njezi Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, potvrdili su za Hrvatski Medijski Servis pravni stručnjaci.
Naime, kaznenim zakonom F BiH zapriječena je minimalna kazna od 6 mjeseci zatvora za počinitelja koji fizički napadne službenu osobu pri obavljanju dužnosti. A upravo to je učinio Kaplan fizički nasrnuvši na predsjednika OIP-a Stolac Ivana Perića, što je potvrdio sam Perić i zamalo usmrtivši člana biračkog odbora Marija Raguža, što je potvrdila njegova supruga Marija.
Bude li pak, premlaćivanje Raguža tretirano kao ubojstvo u pokušaju Kaplanu prijeti znatno veća kazna. Uz to, za očekivati je da će Tužiteljstvo Kaplana i ostale izgrednike teretiti i za napad na državnu imovinu, a moguće i za podrivanje ustavnog poredka, jer su nasilno prekinuli izbore u Stocu./HMS/