Published On: Pet, pro 11th, 2020

Čović otkrio što je dogovorio s Izetbegovićem oko izmjena Izbornog zakona

Izborni zakon bit će promijenjen do lipnja iduće godine. Potvrdio je to predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović tijekom današnjeg sastanka s potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom u Mostaru.

Naime, povodom nedavnog sastanka s veleposlanikom SAD-a Ericom Nelsonom, šefom Izaslanstva Europske unije u BiH Johannom Sattlerom i predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem, Čović je otkrio što su se dogovorili i koji su glavni zaključci bili.

„Sastanak je bio vrlo sadržajan i učinkovit. Razgovarali smo o izborima u Mostaru kako bismo ih napravili što transparentnijima. Sve aktivnosti oko Mostara trebaju biti premještene upravo u Mostar. Svako prebrojavanje glasova, uključujući i poštanske, treba se odvijati u Mostaru kako bismo izbjegli bilo kakve špekulacije oko izbora. Ključni dogovor je da Izetbegović i ja moramo najkasnije do sredine prvog mjeseca riješiti problem Izbornog zakona kako bismo najkasnije u lipnju dobili novi Izborni zakon koji će riješiti sve one dileme koje su stalno problem. To bi bio motiv za dobiti kandidacijski status iduće godine“, naveo je lider HDZ-a BiH.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>