Published On: Pet, pro 11th, 2020

Medved najavio nastavak potpore hrvatskim braniteljima u BiH

Prema priopćenju razgovaralo se i o budućoj suradnji kao i prilagodbi određenih zakona u Hrvatskoj koja će postati dio sustavnih rješenja i konkretne pomoći pripadnicima braniteljske populacije.

Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar branitelja Tomo Medved razgovarao je u petak s predstavnicima hrvatskih braniteljskih i stradalničkih udruga iz BiH o nastavku potpore ovoj populaciji, priopćeno je nakon sastanka održanog u Mostaru.

Na sastanku se razgovaralo o problemima pripadnika Hrvatskoga vijeća obrane, braniteljskim pravima i zakonima koji se odnose na braniteljska prava.

Prema priopćenju razgovaralo se i o budućoj suradnji kao i prilagodbi određenih zakona u Hrvatskoj koja će postati dio sustavnih rješenja i konkretne pomoći pripadnicima braniteljske populacije, javlja Hina.

Pri tome, u priopćenju nije pojašnjeno o kojim se izmjenama propisa radi.

Predstavnici hrvatskih braniteljskih udruga iz BiH zahvalili su ministru Medvedu na potpori koju ministar, ali i Vlada Republike Hrvatske, na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem čine za branitelje HVO-a u Bosni i Hercegovini.

Tijekom dana ministar Medved posjetio je i Hrvatski memorijalno dokumentacijski centar u Mostaru čiju je izgradnju i opremanje financirala Hrvatska te najavio snaženje odnosa s istoimenim centrom u Hrvatskoj.